NOVICE IN OBVESTILA

Nove tehnologije morajo otroci znati pravilno uporabljati

Celje, 31. avgust 2023 – Včeraj popoldan smo v športni dvorani I. osnovne šole Celje v okviru Trajnostne strategije za kakovostno sobivanje in sodelovanje vseh generacij v Mestni občini Celje pripravili tretje strokovno srečanje, ki je bilo namenjeno celjskim pedagogom s področja predšolske vzgoje, primarnega in sekundarnega izobraževanja, predstavnikom celjskih športnih društev in vodstvenim kadrom javnih zavodov. 


Tretje strokovno sreanje 1
Foto: Andraž Purg

Kot je dejala ravnateljica OŠ Lava mag. Marijana Kolenko, ki je povezovala program, se morajo pedagogi odzivati na nove, zahtevne čase, se truditi učiti novih znanj in spoznanj, znanstvenih dokazov, predvsem pa se morajo učiti zavedanja, kako pomembno nalogo opravljajo kot oblikovalci osebnosti mladih ljudi. 


Tretje strokovno sreanje 2
Foto: Andraž Purg

Tudi župan Matija Kovač, ki je uvodoma pozdravil nekaj več kot 800 zbranih v dvorani, je izrazil globoko spoštovanje do plemenitega učiteljskega poslanstva. »Želim vam, da bi v novem šolskem letu vse izzive zmogli premagovati preudarno in premišljeno, predvsem pa s sodelovanjem in posluhom drug za drugega in za tiste, h katerih je usmerjeno vaše delo. V minulem šolskem letu smo se več kot običajno zelo glasno pogovarjali o nasilju med mladimi. Verjamem, da lahko skupaj, s sodelovanjem, učenjem in odkritim pogovorom ustvarjamo okolje, v katerem se bodo vsi mladi dobro počutili. Hvala vsem, ki pri svojem delu dnevno naslavljate to problematiko in ste v oporo mladim, ki se soočajo s stiskami«, je dejal župan, ki je zelo vesel, da Trajnostna strategija za kakovostno sobivanje in sodelovanje v Mestni občini Celje ni mrtva črka na papirju , ampak da  resnično živi. Uresničujemo jo s polno mero odgovornosti in veliko energije.


Tretje strokovno sreanje 4
Foto: Andraž Purg

Na strokovnem srečanju so sodelovali vodja centra za bolezni odvisnosti v ZD Nova Gorica Miha Kramli, univ. dipl. fiziologinja in avtorica FIT pedagogike Barbara Konda in gledališka ter filmska igralka ter soavtorica knjige Pogovori, ki so mi spremenili življenje Zvezdana Mlakar. Vsi trije so s svojimi vrhunskimi prispevki navdihnili množico, ustvarili izjemno pozitivno energijo in pustili globoko sled.
Govorili so o zasvojenosti z novo tehnologijo, ki bi jo otroci in mladi morali znati pravilno uporabljati, o izjemnem pomenu maternega jezika, branju pravljic, igre, smeha, gibanja v naravi in med drugim vključujoče in povezane družine, ki da otroku nujno potrebne potrditvene občutke. 


Tretje strokovno sreanje 3
Foto: Andraž Purg

Skrb za kakovost bivanja naših občank in občanov vseh generacij je temeljna usmeritev in cilj, ki jo zasledujemo v Trajnostni strategiji za kakovostno sobivanje in sodelovanje vseh generacij v Mestni občini Celje. V ospredje postavljamo vrednote, ki posameznika naslavljajo z vidika oblikovanja celovitih, do družbe in okolja odgovornih osebnosti, ga navdihujejo za etično držo pri delu in v življenju, za posluh do sočloveka in pripadnost skupnosti, za spoštovanje človekovega dostojanstva. Osnovni namen strategije je dvig vsesplošne zavesti občank in občanov na vseh ravneh življenja, da postanemo boljši ljudje in s tem vsi skupaj prispevamo k spodbudnemu in pozitivnemu okolju v naši lokalni skupnosti. 


Tretje strokovno sreanje 6
Foto: Andraž Purg


Mestna občina Celje
Trg celjskih knezov 9
3000 Celje
10x10
telefon: 03 42 65 700
10x10
e-pošta:   mestna.obcina@celje.si
splet:   moc.celje.si
Uradne ure v mestni upravi
Mestne občine Celje
ponedeljek:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 15.00
sreda:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 16.30
petek:
od 8.00 do 12.30

Iskanje

© 2012 Mestna občina Celje