Praznik Mestne občine Celje

Praznik Mestne občine Celje 2023

24 03 Spletnosredisce500x350
Mestna občina Celje je leta 1991 za svoj praznik določila 11. april, dan, ko je leta 1451 Friderik II. takrat trški naselbini podelil mestne pravice. Letos od tega mineva 572 let.

Ponosni smo na Celje in na vseh dvanajst prejemnikov najvišjih priznanj Mestne občine Celje. Naziv častni meščan in celjske grbe bomo podelili v torek, 11. aprila 2023.spletMOC 500x350pxMestna občina Celje je leta 1991 za svoj praznik določila 11. april, dan, ko je leta 1451 Friderik II. takrat trški naselbini podelil mestne pravice. Letos od tega mineva 571 let.Ponosni smo na Celje in na vseh dvanajst prejemnikov najvišjih priznanj Mestne občine Celje. Naziv častni meščan in celjske grbe bomo podelili v nedeljo, 11. aprila 2022.

Splet sredieMestna občina Celje je leta 1991 za svoj praznik določila 11. april, dan, ko je leta 1451 Friderik II. takrat trški naselbini podelil mestne pravice. Letos od tega mineva 570 let. Ponosni smo na Celje in na vseh dvanajst prejemnikov najvišjih priznanj Mestne občine Celje. Naziv častni meščan in celjske grbe bomo podelili v nedeljo, 11. aprila.
Splet sredieMestna občina Celje je leta 1991 za svoj praznik določila 11. april, dan, ko je leta 1451 Friderik II. takrat trški naselbini podelil mestne pravice. Letos bomo zaradi izredne situacije praznovali doma z lepimi spomini na minule slovesnosti in veselim pričakovanjem vsega lepega, kar naše mesto in naše ljudi v prihodnosti še čaka. Ponosni smo na Celje in ponosni smo na vseh štirinajst prejemnikov najvišjih priznanj Mestne občine Celje.
Splet sredieMestna občina Celje je leta 1991 za svoj praznik določila 11. april, dan, ko je leta 1451 Friderik II. takrat trški naselbini podelil mestne pravice. Vsako leto na ta dan mesto v Narodnem domu Celje praznuje s prejemniki najvišjih občinskih priznanj - celjskih grbov. Občinski praznik je vselej prežet s številnimi spremljevalnimi dogodki in prireditvami, ki so rezultat nadarjenosti, ustvarjalnosti in prizadevnosti občank in občanov. S ponosnimi spomini, nepozabnimi zgodbami in uspešnimi projekti se počastitvi praznika v mesecu aprilu vsako leto pridruži tudi Mestni časopis, ki ga prejmejo vsa celjska gospodinjstva.
Svetovni dan zdravja 2019
1Mestna občina Celje je leta 1991 za svoj praznik določila 11. april, dan, ko je leta 1451 Friderik II. takrat trški naselbini podelil mestne pravice.

Vsako leto na ta dan mesto v Narodnem domu Celje praznuje s prejemniki najvišjih občinskih priznanj - celjskih grbov. Župan Mestne občine Celje Bojan Šrot jih vselej počasti s slavnostnim nagovorom in se jim zahvali za njihove življenjske dosežke, ki navdihujejo ter dajejo mestu neizbrisen pečat. Občinski praznik je vselej prežet s številnimi spremljevalnimi dogodki in prireditvami, ki so rezultat nadarjenosti, ustvarjalnosti in prizadevnosti občank in občanov. S ponosnimi spomini, nepozabnimi zgodbami in uspešnimi projekti se počastitvi praznika v mesecu aprilu vsako leto pridruži tudi Mestni časopis Celja, ki ga prejmejo vsa celjska gospodinjstva.
PraznikMOC2017
Mestna občina Celje je leta 1991 določila za svoj praznik 11. april, dan, ko je leta 1451 Friderik II. takrat trški naselbini podelil mestne pravice.Vsako leto na ta dan mesto v Narodnem domu Celje praznuje z občinskimi nagrajenci, dobitniki najvišjih občinskih priznanj - celjskih grbov. Župan Mestne občine Celje Bojan Šrot jih vselej počasti s slavnostnim nagovorom, v katerem se zahvali za njihove uspešne zgodbe in življenjske dosežke, ki presenečajo, navdihujejo in dajejo mestu neizbrisen pečat. Občinski praznik je vselej prežet z raznolikimi vsebinami, številnimi spremljevalnimi dogodki, dejavnostmi in prireditvami, ki so plod talentov, ustvarjalnosti in prizadevnosti občank in občanov. S ponosnimi spomini, nepozabnimi zgodbami in uspešnimi projekti se počastitvi praznika v mesecu aprilu vsako leto pridruži tudi Mestni časopis Celja, ki ga prejemjo vsa celjska gospodinjstva.
2016vabiloMAIL1 Mestna občina Celje je leta 1991 določila za svoj praznik 11. april, dan, ko je leta 1451 Friderik II. takrat trški naselbini podelil mestne pravice.Vsako leto na ta dan mesto v Narodnem domu Celje praznuje z občinskimi nagrajenci, dobitniki najvišjih občinskih priznanj - celjskih grbov. Župan Mestne občine Celje Bojan Šrot jih vselej počasti s slavnostnim nagovorom, v katerem se zahvali za njihove uspešne zgodbe in življenjske dosežke, ki presenečajo, navdihujejo in dajejo mestu neizbrisen pečat. Občinski praznik je vselej prežet z raznolikimi vsebinami, številnimi spremljevalnimi dogodki, dejavnostmi in prireditvami, ki so plod talentov, ustvarjalnosti in prizadevnosti občank in občanov. S ponosnimi spomini, nepozabnimi zgodbami in uspešnimi projekti se počastitvi praznika v mesecu aprilu vsako leto pridruži tudi Mestni časopis Celja, ki ga prejemjo vsa celjska gospodinjstva.
praznik2015


Mestna občina Celje je leta 1991 določila za svoj praznik 11. april, dan, ko je leta 1451 Friderik II. takrat trški naselbini podelil mestne pravice.Vsako leto na ta dan mesto v Narodnem domu Celje praznuje z občinskimi nagrajenci, dobitniki najvišjih občinskih priznanj - celjskih grbov. Župan Mestne občine Celje Bojan Šrot jih vselej počasti s slavnostnim nagovorom, v katerem se zahvali za njihove uspešne zgodbe in življenjske dosežke, ki presenečajo, navdihujejo in dajejo mestu neizbrisen pečat. Občinski praznik je vselej prežet z raznolikimi vsebinami, številnimi spremljevalnimi dogodki, dejavnostmi in prireditvami, ki so plod talentov, ustvarjalnosti in prizadevnosti občank in občanov. S ponosnimi spomini, nepozabnimi zgodbami in uspešnimi projekti se počastitvi praznika v mesecu aprilu vsako leto pridruži tudi Mestni časopis Celja, ki ga prejemjo vsa celjska gospodinjstva.
 
 

Mestna občina Celje je leta 1991 določila za svoj praznik 11. april, dan, ko je leta 1451 Friderik II. takrat trški naselbini podelil mestne pravice. Vsako leto na ta dan mesto v Narodnem domu Celje praznuje z občinskimi nagrajenci, dobitniki najvišjih občinskih priznanj - celjskih grbov.  Župan Mestne občine Celje Bojan Šrot jih vselej počasti s slavnostnim nagovorom, v katerem se zahvali za njihove uspešne zgodbe in življenjske dosežke, ki presenečajo, navdihujejo in dajejo mestu neizbrisen pečat. Občinski praznik je vselej prežet z raznolikimi vsebinami, številnimi spremljevalnimi dogodki, dejavnostmi in prireditvami, ki so plod talentov, ustvarjalnosti in prizadevnosti občank in občanov. S ponosnimi spomini, nepozabnimi zgodbami in uspešnimi projekti se počastitvi praznika v mesecu aprilu vsako leto pridruži tudi Mestni časopis. Celja, ki ga prejemjo vsa celjska gospodinjstva.
Praznik Mestne občine Celje 2014

11. aprila 2014 je minilo 563 let od ukaza Celjskega grofa Friderika II., da Celje dobi mestne pravice. Župan je na osrednji slovesnosti ob prazniku Mestne občine Celje v celjskem Narodnem domu podelil zlati celjski grb, tri srebrne, en bronasti in štiri kristalne celjske grbe.

Zlati celjski grb je za izjemen prispevek na področju neonatologije prejela dr. Zlata Felc, srebrni celjski grb so prejeli Brina Zupančič za prizadevanja na glasbenem in skladateljskem področju, Terezija Jazbec za dolgoletno humanitarno delo in podjetje Vivapen d.o.o.. Bronasti celjski grb je za izjemne dosežke na športnem področju dobila Marija Fras, kristalne celjske grbe pa so prejeli diplomanti Sara Poteko, Eva Javoršek, Niša Komplet Peperko in Miha Simoniti.

Župan Mestne občine Celje Bojan Šrot je slovesni nagovor pričel z besedami: »11. april je vsako leto dan, ko se malce zazremo nazaj v zgodovino, ocenimo sedanjost in pogledamo tudi v prihodnost. Mesto niso samo stavbe, ulice, tlaki in zidovi, ampak so predvsem ljudje tisti, ki mu dajejo dušo in nivo kvalitete življenja. Celje je lahko zgled mnogim mestom doma in v tujini. Je dinamično in odprto mesto, mesto tisočerih obrazov, multikulturno mesto. Želimo, da v našem mestu nikoli ne bi bilo prostora za rasne, verske, kulturne in še kakšne razlike. Le takšno mesto je lahko prijetno in uspešno in v takšnem mestu je vredno živeti.«EW3R0092


Župan je v nadaljevanju poudaril, da je slovesnost ob prazniku Mestne občine Celje v prvi vrsti namenjena prav nagrajencem: »Vsako leto ob bok izjemnim zgodovinskim osebnostim postavimo naše nagrajence. To so ljudje, ki se zavedajo, da je vsak uspeh sad trdega dela, znanja, inovativnosti in še česa. Ti predstavljajo bogastvo našega mesta, mu dajejo blišč in zagotavljajo nivo kvalitete življenja. Pomembno je, da pozitivno zremo v prihodnost in da imamo radi mesto, v katerem živimo in delamo,« Celjankam in Celjanom pa iskreno čestital in zaželel prijetno praznovanje.«

  EW3R0406


Prireditev so oblikovali celjski umetniki, Ajda Kus v vlogi Barbare Celjske, Neža Strenčan v vlogi Veronike Deseniške ter gostje večera: pianistka Mateja Urbanč – Hladnik, Nataša Brina Zupančič, skavtje Steg 1 in 2 Celje ter glasbena skupina Carpe Diem.


Mestna občina Celje
Trg celjskih knezov 9
3000 Celje
10x10
telefon: 03 42 65 700
10x10
e-pošta:   mestna.obcina@celje.si
splet:   moc.celje.si
Uradne ure v mestni upravi
Mestne občine Celje
ponedeljek:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 15.00
sreda:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 16.30
petek:
od 8.00 do 12.30

Iskanje

© 2012 Mestna občina Celje