NOVICE IN OBVESTILA

Strokovno srečanje za celjske pedagoge

Celje, 30. avgust 2021 - Mestna občina Celje je v športni dvorani I. osnovne šole Celje organizirala strokovno srečanje za učitelje in učiteljice celjskih osnovnih šol, vzgojitelje in vzgojiteljice celjskih vrtcev ter nekatere druge institucije, s katerimi tako občina kot šole in vrtci veliko sodelujemo.

Skrb za kakovost bivanja naših občank in občanov vseh generacij je ena od temeljnih prioritet Mestne občine Celje. Kako bomo danes živeli mi in kakšno življenje bodo jutri imeli naši otroci, je odvisno od vsakega posameznika posebej, predvsem pa od stopnje našega znanja, vsesplošne razgledanosti in ozaveščenosti. 

Za vsemi nami je drugačno, težko, izzivov in neznank polno obdobje, ki traja že leto in pol in se kot kaže tudi ne bo kmalu končalo. Vmes smo bili soočeni z ukrepi, ki so močno zarezali v življenje otrok in odraslih, družin in delovnih skupnosti, pa tudi v delo vzgojno – izobraževalnih ustanov in njihovih zaposlenih. 

Ves čas trajanja različnih ukrepov v zvezi s preprečevanjem širjenja koronavirusa smo soočeni z velikim porastom stisk med našimi občani. Še posebej zaskrbljujoče je, ker to močno zaznavamo tudi med otroci in mladimi.

Vse to nas je spodbudilo k pripravi priprave strategije, s katero želimo preprečiti stiske in neprimerno vedenje in najti načine, da otrokom in mladim čim bolj pomagamo ter resnično spremenimo stvari na bolje. 

Ker se zavedamo, da sta vzgoja in izobraževanje ključnega pomena pri doseganju omenjenih ciljev, smo se v Mestni občini Celje odločili, da v okviru strategije pripravimo strokovno srečanje, namenjeno celjskim pedagogom s področja JVIZ (predšolska vzgoja in primarno izobraževanje).

Prisluhnili so prispevkom priznanih strokovnjakov:
- Nina Ana Jäger (doktorica pravnih znanosti in strokovnjakinja za reševanje težav s področja vzgoje in izobraževanja),
- Sanja Rozman (dr. med., spec., CSAT, CMAT, TAP), 
- Marko Juhant (specialni pedagog), 
- Nuša Konec Juričić (dr. med., vodja delovnega področja za nenalezljive bolezni pri NIJZ, območna enota Celje).


zapedagoge
 

Mestna občina Celje
Trg celjskih knezov 9
3000 Celje
10x10
telefon: 03 42 65 700
10x10
e-pošta:   mestna.obcina@celje.si
splet:   moc.celje.si
Uradne ure v mestni upravi
Mestne občine Celje
ponedeljek:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 15.00
sreda:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 16.30
petek:
od 8.00 do 12.30

Iskanje

© 2012 Mestna občina Celje