Here is a great website where you can find free website templates or buy professional joomla templates online.
NOVICE IN OBVESTILA

S projektom POCITYF do energetsko pozitivnih stavb in okrožij - predstavitev nabora rešitev in aktivnosti

Celje, 14. april 2021 – Mestna občina Celje je v sodelovanju z Zavodom za gradbeništvo Slovenije, ki je partner v projektu POCITYF, organizirala predstavitev rešitev za energetsko pozitivne stavbe in območja. Na projektu POCITIF naslavljamo trajne energetske rešitve, ki vodijo od energetsko pozitivnih stavb in območij. Pomemben del procesa je tudi vključevanje strokovne javnosti in občanov. 

Dogodek je bil namenjen predstavitvi rešitev projekta, izmenjavi mnenj in idej z namenom iskanja najboljših energetskih rešitev za mesto na tem področju ter zbiranju idej za kvalitetno vključevanje širše javnosti.
Udeležili so se ga strokovni sodelavci Mestne občine Celje, predsedniki krajevnih skupnosti in mestnih četrti ter predstavniki podjetji Energetika Celje, Nepremičnine Celje, ZPO Celje, Zavoda KSSENA, Zavoda za varstvo kulturne dediščine OE Celje, Zavoda za gradbeništvo Slovenije in podjetja Jelen & Zaveršnik, BAMBI organizacija in svetovanje. 

O projektu POCITY, v katerem v okviru programa Horizon2020 sodelujeta Mestna občina Celje in Zavod za gradbeništvo Slovenije:

V projekt je vključenih 8 evropskih mest. Evora (PT) in Alkmaar (NL) imata vodilni vlogi v projektu. Ostalih šest mest: Bari (IT), Ujpest (HU), Granada (ES), Hvidovre (DK), Ioannina (GR) in Celje (SI) pa ima vlogo »sledilcev«.

Cilj projekta je sodelujočim mestom pomagati pri njihovih prizadevanjih, da postanejo energetsko učinkovitejša, trajnostna in bivalno prijazna, hkrati pa v tem procesu upoštevati njihove raznolike urbane situacije. V projektu je poseben poudarek namenjen historičnim stavbam in objektom kulturne dediščine.

Mestna občina Celje
Trg celjskih knezov 9
3000 Celje
10x10
telefon: 03 42 65 700
10x10
e-pošta:   mestna.obcina@celje.si
splet:   moc.celje.si
Uradne ure v mestni upravi
Mestne občine Celje
ponedeljek:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 15.00
sreda:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 16.30
petek:
od 8.00 do 12.30

Iskanje

© 2012 Mestna občina Celje