Here is a great website where you can find free website templates or buy professional joomla templates online.
NOVICE IN OBVESTILA

1.4 milijona evrov evropskih sredstev za kolesarsko omrežje v Mestni občini Celje


Celje, 15. april 2019 – Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je izdala odločitev o finančni podpori za projekt Ureditev mreže kolesarskih povezav v Mestni občini Celje. Skupna višina sredstev, ki so namenjeni za izvedbo operacije, znaša nekaj več kot 2.4 milijona evrov, od tega bo Evropski sklad za regionalni razvoj prispeval okoli 1.4 milijona evrov.  

Projekt Ureditev mreže kolesarskih povezav v MOC predvideva izgradnjo 44 novih odsekov kolesarskih poti v skupni dolžini 30 kilometrov, postavitev šestih informacijskih tabel z vrisanimi kolesarskimi potmi in turističnimi točkami za dodatno spodbujanje trajnostne mobilnosti, postavitev treh števcev kolesarjev in treh servisnih stojal ter izvedbo hortikulturne ureditve na obstoječem odseku Ulice Janeza Cvirna.
***

Z odprtjem kolesarske brvi v Tremerjah povabili h kolesarjenju med Celjem in Laškim

Minulo soboto sta župan Mestne občine Celje Bojan Šrot in župan Občine Laško Franc Zdolšek s predstavnikoma Direkcije RS za infrastrukturo predala namenu novo kolesarsko brv med Celjem in Laškim.
Z odprtjem brvi smo obeležili dokončanje nove kolesarske povezave med Celjem in Laškim, ki se bo nadaljevala vse do Zidanega Mosta.

Gradnja dela kolesarske poti Celje – Laško – Zidani Most se je začela konec septembra 2017. Na odseku kolesarske povezave v Tremerjah, ki je dolg 2,5 km, smo postavili tudi novo brv za kolesarje in pešce.
Projekt izgradnje bo prispeval k uresničevanju ciljev celostne prometne strategije Mestne občine Celje. V prihodnosti, ko bo kolesarska povezava D1 povezana v celoto, bo ta odsek služil tudi za daljinsko kolesarjenje.
Nova brv, ki je namenjena kolesarjem in pešcem, je dolga 92 metrov in vredna 1,2 milijona evrov. Glavni nosilec investicije je Direkcija RS za infrastrukturo. Sredstva za projekt so zagotovile občine Osrednjega celjskega območja iz kvote Dogovora za razvoj regij oziroma Evropskega sklada za regionalni razvoj ter Direkcija RS za infrastrukturo.

Na brv so se v soboto prisotni pripeljali s Kolescem, ki si ga je moč sposoditi v Celju in Laškem. Z novo kolesarsko povezavo je zdaj omogočen prvotni namen sistema javne izposoje koles, to je, da si uporabnik izposodi kolo v Celju, se z njim odpelje do Laškega in ga lahko tam pusti, ali obratno. Postaja s Kolesci je tudi Rimskih Toplicah, do koder bo v prihodnje tudi urejena kolesarska povezava.

Tremerje brv


Mestna občina Celje
Trg celjskih knezov 9
3000 Celje
10x10
telefon: 03 42 65 700
10x10
e-pošta:   mestna.obcina@celje.si
splet:   moc.celje.si
Uradne ure v mestni upravi
Mestne občine Celje
ponedeljek:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 15.00
sreda:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 16.30
petek:
od 8.00 do 12.30

Iskanje

© 2012 Mestna občina Celje