NOVICE IN OBVESTILA


Projekt Erasmus+ v Celje pripeljal predstavnike petih držav


Celje, 14. marec 2018 – Župan Mestne občine Celje Bojan Šrot se je srečal s skupino udeležencev mednarodnega projekta Erasmus+ iz petih držav, ki jih gosti celjska Osnovna šola Frana Roša.

OŠ Frana Roša je vključena v projekt Erasmus+ Great masterpieces of the European literature (Velike mojstrovine evropske literature) skupaj s še petimi državami, in sicer Nemčijo, Estonijo, Španijo, Grčijo in Turčijo. Od 12. do 16. marca gostijo 25 predstavnikov teh držav (10 odraslih in 15 učencev). Za goste pripravljajo različne dejavnosti na šoli, oglede celjskih zanimivosti in znamenitost.
V šolskih letih 2017/18 in 2018/19 učenci OŠ Frana Roša v sodelovanju s šolami iz Španije, Grčije, Turčije, Estonije in Nemčije ustvarjajo zbirko nekaterih evropskih literarnih del. Glavni cilj projekta bo dosežen z različnimi dejavnostmi, tudi na mednarodnih srečanjih. Rdeča nit projekta so priredbe nekaterih največjih mojstrovin evropske literature v maternem jeziku, prevodi le-teh v angleščino, izdelovanje ilustrirane dvojezične zvočne e-knjige in uprizoritve nastalih gledaliških iger. Učenci ob tem krepijo svoje komunikacijske in IKT kompetence, spoznavajo druge kulture in države, se urijo v timskem delu in se učijo drug od drugega.

Župan Bojan Šrot je gostom predstavil mesto in posebej poudaril, da je Mestna občina Celje ponosna, da se celjske osnovne šole vključujejo v zanimive in poučne projekte, s katerim njihovi učenci veliko pridobijo. »Podpiramo sodelovanju s šolami iz drugih držav, saj menimo, da to širi obzorja mladih ljudi, jim omogoča spoznavanje drugih kultur, razumevanje različnosti in sklepanje novih prijateljstev,« je povedal župan. Gostom je predstavil tudi sodelovanje Mestne občine Celje s partnerskimi in prijateljskimi mesti, posebej sodelovanje mladih.

Med gosti Osnovne šole Frana Roša sta tudi dve predstavnici prijateljskega turškega mesta Gaziantep.

erasmus skupinska


zupan otroci erasmus

Mestna občina Celje
Trg celjskih knezov 9
3000 Celje
10x10
telefon: 03 42 65 700
10x10
e-pošta:   mestna.obcina@celje.si
splet:   moc.celje.si
Uradne ure v mestni upravi
Mestne občine Celje
ponedeljek:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 15.00
sreda:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 16.30
petek:
od 8.00 do 12.30

Iskanje

© 2012 Mestna občina Celje