Here is a great website where you can find free website templates or buy professional joomla templates online.

Zaključeni projekti

Sanacija igrišča vrtca Tončke Čečeve na Aljaževem hribu

Mestna občina Celje je poleti 2018 zamenjala zemljino na igrišču vrtca Tončke Čečeve na Aljaževem hribu, jo zatravila s travnim tepihom in s tem petinpetdesetim otrokom zagotovila brezskrbno igro na prostem.

Projekt zamenjave zemljine je potekal v skladu z veljavnimi predpisi. Izbrani izvajalec del, podjetje VOC Celje, d. o. o., je neonesnaženo zemljino, s katero je nasul vrtčevsko igrišče, pripeljal iz višje ležečega naselja Rupe v Šmartnem Rožni dolini. Gradbena dela so pod strokovnim nadzorom podjetja AZ Inženiring potekala brez zapletov in so bila končana pravočasno oziroma v pogodbenem roku.

Celotna vrednost projekta, ki ga je Mestna občina Celje financirala iz občinskega proračuna, je znašala nekaj manj kot 125.000 evrov.

Aljaev hrib

Polnilne postaje za električna vozila

Razvoj zelenih mobilnostnih tehnologij je naša skupna prihodnost, zato želi Mestna občina Celje z izgradnjo ustrezne infrastrukture voznike spodbuditi k nakupu električnih avtomobilov, ki so okolju prijaznejši in ne povzročajo hrupa. Lani je namestila sedem polnilnih postaj za električna vozila in sicer tri na parkirišču Spodnji grad (ena je namenjena potrebam občinske uprave), dve na parkirišču ob Vrunčevi cesti in dve v Zagati. Polnjenje je zaenkrat brezplačno.

Spodnji grad

Mestna občina Celje je kot investitorica poskrbele za gradbena dela, ki so bila potrebna za napeljavo električne energije do polnilnih postaj, sicer pa je v projektu sodelovala s podjetjem Petrol, d. d., Ljubljana, ki je upravljalec in skrbnik polnilnic. Da bi dobila nepovratne finančne spodbude za nakup polnilnih postaj za električna vozila, se je občina decembra 2017 prijavila na javni poziv Eko sklada. Prijavila je šest polnilnih postaj, od katerih vsaka ponuja možnost polnjenja dveh vozil hkrati. S prijavo je bila uspešna in prejela 18.000 evrov nepovratnih finančnih spodbud.

Vruneva

Sistem javne izposoje koles

Za sistem javne izposoje koles je Mestna občina Celje kupila 66 klasičnih in 34 električnih koles, ki so namenjena občanom in obiskovalcem mesta. KOLESCE si je mogoče izposoditi na 17 postajah javnega sistema, ki deluje preko globalnega sistema nextbike; ta pa se uporablja v več kot 25 državah in preko 150 mestih na svetu. Glavna prednost sistema je v tem, da lahko uporabnik kolo prevzame v Celju in ga vrne denimo v Žalcu ali Laškem. Za isti sistem se je namreč odločilo še skupno sedem sosednjih in bližnjih občin (Laško, Žalec, Šentjur, Vojnik, Dobrna, Štore in Polzela). V prihodnosti načrtujemo nakup še dodatnih 40 električnih koles. Za uporabo kolesa je potrebna registracija na spletni strani www.kolesce.si, na terminalih ali preko mobilne aplikacije nextbike, ki je brezplačno na voljo v trgovini Google Play in iStore.

Vrednost celotne investicije, vključno s 15-mesečnim vzdrževanjem sistema in 24-urno podporo uporabnikom, znaša 460.000 EUR. Znesek je sofinanciran s strani Evropske unije v višini 80 odstotkov.

EK0I7750

EK0I7807

IMG 20180913 112456 resized 20180913 115214781

Nomago kolesCE 057

 K2B2269

Zaradi nove bolezni divjih kostanjev bomo v Mestnem parku Celje zasadili lipovce   


Celje, 14. november 2017 – Nacionalni inštitut za biologijo je julija letos z laboratorijsko analizo na divjih kostanjih v Ljubljani potrdil bolezen kostanjev bakterijski skorjemor, ki se je v Sloveniji pojavila prvič. Ker na Gozdarskem inštitutu Slovenije predvidevajo, da se bo bolezen pri nas razširila in povzročila propadanje te vrste dreves, smo se na Mestni občini Celje odločili, da v Mestnem parku Celje ne bomo zasadili kostanjevega drevoreda. S predstavniki celjske območne enote Zavoda za varovanje kulturne dediščine Slovenije smo sprejeli kompromis in se dogovorili, da bomo drevored zasadili z 77 lipovci in osmimi navadnimi divjimi kostanji. V spomin na nekdanji drevored  bomo na začetku in na koncu zasadili po dva para divjih kostanjev in to označili tudi na informacijskih tablah, ostalo drevoredno potezo pa bomo ustvarili z lipovci, ki imajo za Slovence poseben, simbolni pomen. Drevesa bomo začeli saditi še ta mesec, naložba pa nas bo stala približno 25.500 evrov oziroma nekoliko manj kot je bilo sprva načrtovano. 

Preberi več

Podkategorije


Mestna občina Celje
Trg celjskih knezov 9
3000 Celje
10x10
telefon: 03 42 65 700
10x10
e-pošta:   mestna.obcina@celje.si
splet:   moc.celje.si
Uradne ure v mestni upravi
Mestne občine Celje
ponedeljek:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 15.00
sreda:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 16.30
petek:
od 8.00 do 12.30

Iskanje

© 2012 Mestna občina Celje