Here is a great website where you can find free website templates or buy professional joomla templates online.
PROJEKTI V TEKU

pocityf
Projekt POCITYF, programa Obzorje2020, za energetsko preobrazbo mest.

Mestna občina Celje je partner v evropskem projektu pametnih mest POCITYF, programa Obzorje2020, katerega namen je mesta z bogato zgodovinsko-kulturno dediščino spremeniti v bolj učinkovita, zdrava in trajnostna življenjska okolja z energetsko pozitivnimi stavbami in okrožji.

Projekt se je začel 1.10.2019 in bo trajal 60 mesecev (5 let). V projektu sodeluje 46 partnerjev iz trinajstih držav.

POCITYF (A POsitive Energy CITY Transformation Framework) želi mestom ponuditi nove priložnosti, da postanejo varnejša, bolj zelena in bolj odzivna glede potreb svojih prebivalcev, podjetij in drugih organizacij. Cilj projekta je mestom pomagati ustvariti energetsko pozitivna okrožja in ob tem spoštovati njihove raznolike urbane situacije, ki mnogokrat združujejo historične stavbe in objekte kulturne dediščine.

Aktivnosti projekta bodo potekale v dveh vodilnih mestih, v Évori (Portugalska) in v Alkmaarju (Nizozemska). Šest drugih mest – Celje, Granada (Španija), Bari (Italija), Ujpest (Madžarska), Ionnina (Grčija) in Hvidovre (Danska) - bo sledilo njunemu delu. Ostala mesta so povabljena, da delijo svoje izkušnje in se učijo iz spoznanj, ki jih bo prinesel projekt.

Namen sodelovanja v projektu je skladen z načrti Mestne občine Celje, in sicer, da se Celje razvija v smeri pametnega in energetsko učinkovitejšega mesta. Pri načrtovanju bomo izkoristili izkušnje in dobre prakse vključenih evropskih mest ob upoštevanju lokalnih potreb in značilnosti. Pričakuje se, da bo z neposrednim prenosom znanja in izkušenj v mestu mogoče prilagoditi in izvesti preverjene rešitve iz projekta. Pridobljeno znanje bo mestu omogočilo prehod na višjo energetsko raven, kar pomeni manjšo porabo energije, zmanjšanje izpustov CO2 in okoljsko prijaznejše mestno okolje. Sodelovanje Mestne občine Celje v projektu bo v povezavi z izvajanjem akcijskega načrta za trajnostno energijo vodilo k pametnemu trajnostnemu okolju za ustvarjanje novih priložnosti.

Celje bo v petih letih prejelo 220.312,50 eur.

»14.4.2021 Predstavitev rešitev za energetsko pozitivne stavbe in območja na projektu POCITYF«
Opomba: v kolikor dogodka zaradi razmer ne bo primerno izvesti v živo, bo izveden na daljavo.


Tekoče aktivnosti v okviru projekta POCITYF je mogoče spremljati tudi na uradni spletni strani projekta: https://pocityf.eu/
Twitter: @pocityf
Več o projektu Pocityf

Ta projekt je prejel sredstva iz programa Evropske unije za raziskave in inovacije Obzorje2020 v okviru sporazuma o dodelitvi nepovratnih sredstev št. 864400.

Mestna občina Celje
Trg celjskih knezov 9
3000 Celje
10x10
telefon: 03 42 65 700
10x10
e-pošta:   mestna.obcina@celje.si
splet:   moc.celje.si
Uradne ure v mestni upravi
Mestne občine Celje
ponedeljek:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 15.00
sreda:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 16.30
petek:
od 8.00 do 12.30

Iskanje

© 2012 Mestna občina Celje