Here is a great website where you can find free website templates or buy professional joomla templates online.
NOVICE IN OBVESTILA

V Celju gostimo mlade iz Gaziantepa

Celje, 16. marec 2023 – V torek je v Celje prispela skupina mladih iz Gaziantepa, turškega mesta, ki ga je močno prizadel potres, in s katerim je Celje pobrateno od leta 2014. Zelo veseli smo, da imamo priložnost gostiti skupino iz Turčije, saj jim tako lahko vsaj nekoliko olajšamo stisko in jim namenimo nekaj lepih dni.  

V torek so mladi, ki jih spremljajo trije učitelji in sodelavec tamkajšnje občine, dan začeli na Celjski koči, kjer so jih peljali na nočni pohod z baklami. Včeraj so si ogledali Stari grad Celje, staro mestno jedro, Tropsko hišo, Celjski mladinski center pa jim je pripravil lov na legende. 

Danes jih je na Mestni občini Celje sprejel župan Matija Kovač, ki jim je izrekel iskreno dobrodošlico in še osebno izrazil sočutje ob stiski, ki jo doživljajo, ter jim predal tudi darilo za županjo Fatmo Sahin. Profesorju Fikretu Kayi, ki je v Celje pospremil že peto skupino mladih, je podelil zahvalo za krepitev vezi med mladimi iz Celja in Gaziantepa ter mu v spomin ob upokojitvi izročil celjskega viteza. 
Gostje so županu med drugim podarili personaliziran dres svojega nogometne kluba in ga povabili na uradni obisk v Gaziantep z željo, da bi bil prav to njegov prvi uradni obisk v tujini. 

Dan so prijatelji iz Turčije nadaljevali na Srednji šoli za gostinstvo in turizem, kjer so jim predstavili delo v učni kuhinji in razkazali šolo. Ogledali so si Tehnopark Celje in se sprehodili po mestu. Jutri jih čaka obisk Kmetije Podpečan in kegljanje v Golovcu. Soboto bodo preživeli na drsališču in obiskali nakupovalno središče, nedelja bo namenjena zunanjim aktivnostim na Celjski koči, v ponedeljek pa si bodo pred odhodom domov ogledali še Ljubljano. 

Veseli in ponosni smo, da kljub veliki razdalji med mestoma, prijateljstvo med Celjem in Gaziantepom živi. Lani je bila v Turčiji skupina celjskih skavtov, danes se je srečanju z županom pridružil njihov vodja David Horvat. Lepo je videti, kako globoke sledi pustijo izmenjave med mladimi. 

Turškim prijateljem želimo veliko moči in poguma ob okrevanju po naravni katastrofi. 

Mestna občina Celje
Trg celjskih knezov 9
3000 Celje
10x10
telefon: 03 42 65 700
10x10
e-pošta:   mestna.obcina@celje.si
splet:   moc.celje.si
Uradne ure v mestni upravi
Mestne občine Celje
ponedeljek:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 15.00
sreda:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 16.30
petek:
od 8.00 do 12.30

Iskanje

© 2012 Mestna občina Celje