Here is a great website where you can find free website templates or buy professional joomla templates online.
NOVICE IN OBVESTILA

Župan Matija Kovač sprejel judoistko Tino Trstenjak ob zaključku njene športne kariere 

Celje, 19. januar 2023 – V Celju smo zelo ponosni na 32-letno judoistko Tino Trstenjak, ki nas je v zadnjih desetih letih s svojimi vrhunskimi športnimi uspehi navduševala in povezovala. Zaradi svoje borbenosti, neomajne volje, trdega dela, odrekanja in tudi zaradi svoje srčnosti ter skromnosti je postala ena najboljših in najbolj priljubljenih slovenskih športnic. 
Ob zaključku njene športne kariere jo je danes sprejel župan Matija Kovač, ki ji je iskreno čestital in se ji zahvalil, ker je s svojimi izjemnimi športnimi dosežki razveseljevala občanke in občane ter nosila ime našega mesta po svetu. Podaril ji je priznanje, sliko Cesarice Barbare in šopek ter ji seveda zaželel veliko uspehov tudi v prihodnje. Tina Trstenjak namreč začenja novo karierno pot in se prihodnosti zelo veseli. Tudi županovega sprejema je bila zelo vesela, saj ga, kot je skromno priznala, sploh ni pričakovala. »Zelo sem vesela, počaščena in pozitivno presenečena«, je dejala naša izjemna športnica, ki je marsikomu, posebej mladim, velik vzgled. Vpisala se je v knjigo gostov in v zelo sproščenem, prijetnem vzdušju poklepetala z vsemi, ki so bili prisotni na sprejemu. Poleg podžupana Uroša Lesjaka, v. d. direktorja občinske uprave Gregorja Deleje in vodij nekaterih oddelkov občinske uprave so bili na sprejem vabljeni tudi predsednik Judo zveze Slovenije Lovro Galuf, podpredsednik Športne zveze Celje Branko Črepinšek in trener judo kluba Z' dežele Sankaku Marjan Fabjan. 


Sprejem Tine Trstenjak prva foto Edi Einspieler
(Foto: Edi Einspieler)


Sprejem Tina Trstenjak druga foto Edi Einspieler
(Foto: Edi Einspieler)

Športni dosežki Tine Trstenjak
Tina Trstenjak je prvi mednarodni uspeh dosegla leta 2013, ko je na evropskem prvenstvu osvojila bronasto medaljo v svoji kategoriji do 63 kg. Leta 2014 je osvojila naslov evropske podprvakinje ter bronasto medaljo na svetovnem prvenstvu. Leta 2015 je osvojila srebrno medaljo na evropskih igrah in kot prva slovenska judoistka naslov svetovne prvakinje. Leta 2016 je postala evropska prvakinja.
V Riu na poletnih olimpijskih igrah 2016 je osvojila zlato olimpijsko medaljo. Istega leta je postala slovenska športnica leta. Leta 2017 je prejela Bloudkovo nagrado za vrhunski mednarodni športni dosežek. Postala je judoistka leta 2016. Na judoističnem grand slamu v Parizu je leta 2017 zmagala v vseh borbah ter postala zmagovalka turnirja. Drugič je postala evropska prvakinja. Na olimpijskih igrah 2020 v Tokyu je v kategoriji do 63 kilogramov osvojila srebrno medaljo.


Sprejem Tine Trstenjak tretja foto MOC
(Foto: MOC)


Mestna občina Celje
Trg celjskih knezov 9
3000 Celje
10x10
telefon: 03 42 65 700
10x10
e-pošta:   mestna.obcina@celje.si
splet:   moc.celje.si
Uradne ure v mestni upravi
Mestne občine Celje
ponedeljek:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 15.00
sreda:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 16.30
petek:
od 8.00 do 12.30

Iskanje

© 2012 Mestna občina Celje