Here is a great website where you can find free website templates or buy professional joomla templates online.
NOVICE IN OBVESTILA

Župan Matija Kovač: »Bolnišnica Celje ena od osrednjih točk identitete mesta« 

Celje, 16. januar 2023 - Župan Mestne občine Celje Matija Kovač je bil ob ministru za zdravje Danielu Bešiču Loredanu, vršilcu dolžnosti direktorja Splošne bolnišnice Celje (SBC) dr. Draganu Kovačiču in ostalih predstavnikih vodstva bolnišnice med govorniki na današnjem dogodku ob zaključku 1. faze nadomestne gradnje celjske bolnišnice, ki se ga je udeležil tudi predsednik vlade dr. Robert Golob. Župan se je po dogodku v SBC srečal in opravil pogovore s premierjem v Zdravstvenem domu Celje. 

Foto2
Foto: Andraž Purg

V svojem govoru je dejal, da je projekt modernizacije celjske bolnišnice, ki je osrednja regijska zdravstvena ustanova, za Celje in regijo zelo pomemben.

»Veseli nas, da sta država in ministrstvo za zdravje prepoznala prostorsko stisko, s katero se že dolga leta sooča Splošna bolnišnica Celje in posledično težavne razmere, v katerih ta ustanova zagotavlja zdravstveno oskrbo za številne paciente iz Celja in regije«, je povedal župan. 

Kot je še dejal, najstarejša stavba tega kompleksa sega kar v leto 1887 in potrebam današnjega časi ti prostori niso več prilagojeni, zato je ta investicija res izjemnega pomena. »Eno od osnovnih poslanstev in nalog bolnišnice je zagotavljanje kakovostne, hitre in dostopne oskrbe pacientkam in pacientom in verjamem, da bo ta naložba k temu bistveno prispevala. Želel bi si, da kljub vsem izzivom, ki jih država na področju zdravstva v zadnjih letih ima, nadaljujemo s to to investicijo v nadomestno gradnjo. Mesto Celje k temu vsekakor bo prispevalo v okviru naših možnosti in potreb tako na področju prostorskega razvoja kot na področju programov in vsebin,« je še povedal župan.

Foto3
Foto: Andraž Purg

Poudaril je, da v Mestni občini Celje Splošno bolnišnico Celje vsekakor vidimo kot eno od tistih bistvenih točk identitete mesta kot regijskega središča.  »Zato bi si želeli in verjamem, da s temi investicijami tudi smo na pravi poti, da  v mesto v naslednjih letih privabimo še kakega mladega zdravnika in zdravnico, dodatne strokovne kadre, ki bodo v tej ustanovi videli možnosti za svoj poklicni razvoj, v našem mestu pa si ustvarili dom. Ravno to, dobro počutje v tem mestu, je ena od naših osrednjih prioritet in poslanstvo Mestne občine Celje,«  sklenil župan in čestital Splošni bolnišnici Celje in ministrstvu za zdravje za uspešno izvedeno naložbo ter zaželel veliko uspeha pri nadaljnjih fazah tega projekta. 


Župan s predsednikom vlade v ZD Celje 

Ob robu današnjega zaključka 1. etape nadomestne gradnje Splošne bolnišnice Celje, se je župan Matija Kovač v družbi vodstva Zdravstvenega doma Celje in Mestne občine Celje sestal s predsednikom vlade dr. Robertom Golobom in ministrom za zdravje Danijelom Bešičem Loredanom. Ogledali so si Zdravstveni dom Celje in vladni ekipi predstavili stanje v primarnem zdravstvu, povezovanje Zdravstvenega doma s SB Celje in izpostavili primere celjskih dobrih praks in izzive, ki nas čakajo na tem področju in kjer pričakujemo rešitve tudi na vladni strani.

Foto1
Foto: Edo Einspieler


V Zdravstvenem domu Celje je danes svoja vrata odprla ambulanta za neopredeljene osebe brez izbranega osebnega zdravnika. Teh oseb je trenutno v celjski regiji 2945. Ambulanta bo delovala 20 ur tedensko, v njej bo delovalo 9 zdravnikov družinske medicine, en specializant 4. letnika, 13 srednjih medicinskih sester in 6 administratorjev.

Mestna občina Celje
Trg celjskih knezov 9
3000 Celje
10x10
telefon: 03 42 65 700
10x10
e-pošta:   mestna.obcina@celje.si
splet:   moc.celje.si
Uradne ure v mestni upravi
Mestne občine Celje
ponedeljek:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 15.00
sreda:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 16.30
petek:
od 8.00 do 12.30

Iskanje

© 2012 Mestna občina Celje