Here is a great website where you can find free website templates or buy professional joomla templates online.
NOVICE IN OBVESTILA

Mestna občina Celje in Zavod Vozim zaključila akcijo Celje se pelje trajnostno v šolo 

Celjski šolarji zelo zavzeti pri trajnostnih prihodih v šolo 
Celje, 22. junij 2022 – Projekt Celje se pelje trajnostno v šolo, s katerim smo v sodelovanju z Zavodom Vozim v mesecu dni spodbujali prihod v šolo s kolesi, peš, javnim prevozom in drugimi oblikami trajnostne mobilnosti je odlično uspel. V akciji, ki so jo podprle vse osnovne šole v Celju, je sodelovalo 2.437 učencev (od nekaj več kot 3.600, kolikor jih obiskuje celjske osnovne šole). V povprečju so v času od sredine maja do sredine junija izvedli tri četrtine od vseh prihodov v šolo na trajnostni način. 

foto2

Za sodelovanje v akciji vse sodelujoče šole in učenci prejmejo plakete oziroma priznanja, najboljši razredi na posamezni šoli še posebno nagrado, pica zabavo. Ob zaključku akcije smo danes obiskali IV. osnovno šolo v Celju, ki je bila poleg Osnovne šole Frana Roša med najuspešnejšimi. Obe šoli sta v akcijo vključili večino svojih učencev. Za sodelovanje v akciji je učencem in učiteljem čestital podžupan Mestne občine Celje Vladimir Ljubek

»Navdaja nas zadovoljstvo, da ste se celjske šole tako odlično odzvale na ta projekt. Takšni odlični rezultati nas opogumljajo, da je naša usmeritev k uveljavljanju trajnostne mobilnosti v Mestni občini Celje prava, zato jo bomo še krepili in nadgrajevali. Vse s ciljem, da bi postopoma spremenili potovalne navade ljudi, da bi prebivalci Celja bolj kot avtomobil za pot v šolo, službo in po opravkih uporabljali kolo, javni prevoz ali pa se odločili za hojo. Tako bomo v Celju imeli čistejše okolje, boljši zrak in posledično bolj aktivne in zdrave občane. Navdušujoče je, da ste tudi mladi tako zavzeto prispevali k tem ciljem,« je učence 8. b in 2. b razreda IV. osnovne šole nagovoril podžupan Vladimir Ljubek. 

O pomenu razvijanja dobrih navad in praks na področju trajnostne mobilnosti je učencem govoril tudi Miran Gaberšek, višji svetovalec za promet na Oddelku za okolje in prostor ter komunalo Mestne občine Celje. Poudaril je, da je morajo dobre navade, kot so vožnja s kolesom, hoja in uporaba javnega prevoza postati način življenja in da jih je treba razvijati že v otroških letih, k čemur morajo spodbujati že starši. 
foto1
Z leve: podravnateljica IV. OŠ Celje Miroslava Minić, podžupan MOC Vladimir Ljubek, Miran Gaberšek, MOC in Anja Zagomilšek, Zavod Vozim. 


Z rezultati projekta so bili zelo zadovoljni tudi v Zavodu Vozim, kjer so zasnovali oziroma nadgradili projekt Celje se pelje s kolesom, ki smo ga v Mestni občini Celje začeli v minulem letu. »Glede na odziv sklepamo, da se šole res zavedajo pomembnosti aktivnega prihoda v šolo in učence resnično spodbujajo k temu. Kot je razvidno iz podatkov, ki smo jih pridobili, si večina učencev želi v šolo prihajati trajnostno, kar so v teh štirih tednih tudi dokazali,« pa je povedala predstavnica Zavoda Vozim Anja Zagomilšek

Projekt Celje se pelje trajnostno v šolo smo sicer 16. maja začeli s t. i. smuti bike malico, z dogodkom v središču Celja na zvezdi, kjer sta bila navzoča tudi župan Mestne občine Celje Bojan Šrot in ambasador kolesarske dirke Po Sloveniji v Celju Tone Tiselj

Projekt Celje se pelje trajnostno bomo z objavami na naši FB strani spodbujali tudi v času poletnih počitnic, posebno pozornost pa mu bomo namenili septembra, v času Evropskega tedna mobilnosti (ETM). 


foto 3

Mestna občina Celje
Trg celjskih knezov 9
3000 Celje
10x10
telefon: 03 42 65 700
10x10
e-pošta:   mestna.obcina@celje.si
splet:   moc.celje.si
Uradne ure v mestni upravi
Mestne občine Celje
ponedeljek:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 15.00
sreda:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 16.30
petek:
od 8.00 do 12.30

Iskanje

© 2012 Mestna občina Celje