Here is a great website where you can find free website templates or buy professional joomla templates online.
NOVICE IN OBVESTILA

Celje bo letos še bolj bogato ocvetličeno

Celje, 11. maj 2022 – Čudoviti raznobarvni tulipani in narcise, ki so nas v Celju razveseljevali v zadnjih tednih, so že skoraj odcveteli, zato se v javnem podjetju Zelenice že pripravljajo na zasaditev poletnega cvetja, ki bo naše mesto krasilo vse do jeseni. V drugi polovici maja bodo zasadili 15.000 sadik desetih različnih vrst cvetja, ki dobro uspeva tudi v vročini. 
Gre predvsem za bršljanke, vodenke, novo gvinejke, polnjene begonije, zmajeva krila, dihondrije, mlečke, potunije  … Zasadili bodo 1000 sadik več kot so jih lani, v središču mesta pa bodo postavili kar 15 cvetličnih piramid, torej šest več kot lani. Kombinacije cvetja bodo zelo barvite, zato verjamemo, da bo odziv med občani in obiskovalci pozitiven. Cvetje bo krasilo mestno središče, podhode ob vpadnicah v mesto, gredice v parku in mestu ter nekatera krožišča. Poletno ocvetličenje bo stalo 39.000 evrov.  

Poletno cvetje

Poletno cvetje druga


Letos prvič so celjski tulipani zacveteli tudi v pobratenih mestih Doboj in Slavonski brod. Zaposleni v javnem podjetju Zelenice so lani decembra tam posadili 150.000 čebulic. V aprilu so se tulipani v obeh mestih na veselje občanov bogato razcveteli. Kot nam je sporočil župan Slavonskega broda Mirko Duspara, je njihova ulica Petra Svačića letos pomladi zažarela v pisanih barvah, navdušila domačine in dodatno polepšala javno zeleno površino, za kar so nam zelo hvaležni. 


Slavonski brod


1000 metrov panelne ograje za večjo varnost ob železnici
Na začetku letošnjega leta smo v sodelovanju z javnim podjetjem Zelenice ob pešpoti na odseku od Čopove ulice do Plave lagune v Mestni četrti Slavko Šlander postavili novo, 650 metrov dolgo panelno ograjo in s tem pešcem ter kolesarjem zagotovili večjo varnost. Zdaj smo 350 metrov panelne ograje postavili tudi v Plavi laguni in sicer na odseku od križišča na Čopovi ulici do železniškega mostu preko potoka Koprivnica v Medlogu. Projekt je bil zaradi bližine železnice precej zahteven. Zaposleni v Zelenicah so se pred začetkom del morali udeležiti posebnega izobraževanja iz varstva pri delu na železniškem območju.

Mestna občina Celje
Trg celjskih knezov 9
3000 Celje
10x10
telefon: 03 42 65 700
10x10
e-pošta:   mestna.obcina@celje.si
splet:   moc.celje.si
Uradne ure v mestni upravi
Mestne občine Celje
ponedeljek:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 15.00
sreda:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 16.30
petek:
od 8.00 do 12.30

Iskanje

© 2012 Mestna občina Celje