Here is a great website where you can find free website templates or buy professional joomla templates online.
NOVICE IN OBVESTILA

Prihodni teden začetek sanacije zemljine na igrišču vrtčevske enote Center

Celje, 20. januar 2022 – Ministrstvo za okolje in prostor v dogovoru z Mestno občino Celje letos nadaljuje s sanacijo onesnažene zemljine na območju igrišč celjskih javnih vrtcev in s tem pomembno prispeva k zagotavljanju zdravega okolja naših najmlajših. Izvajalec gradbenih del bo v ponedeljek, 24. januarja, začel s sanacijo igrišča pri enoti Center Vrtca Tončke Čečeve. Dela naj bi zaključil do konca aprila 2022, otroci pa se bodo do takrat lahko igrali na ograjenem igrišču za Glavnim trgom, ki smo ga uredili v ta namen. Gradbena dela bodo verjetno nekoliko moteča za starše otrok, ki obiskujejo vrtčevsko enoto Center, in za bližnje stanovalce, zato jih prosimo za razumevanje in strpnost. 
Izvajalec gradbenih del bo najprej začel z izdelavo revizijske odprtine v zidno konstrukcijo, ki bo omogočala prehod med igriščem ter površino pred vrtcem. Parkirišče pred vrtcem bo ograjeno z zaščitno mrežo in s tem ločeno od ceste. Prometna signalizacija bo voznike opozarjala na nevarnost ob cesti. Izkopi zemljine bodo ob ugodnih vremenskih razmerah potekali največ teden dni. Izkopano zemljino bodo odlagali v ustrezen pokrit komunalni zabojnik in jo odvažali enkrat na dan. Ko bodo zemljino izkopali, bodo nasuli kamniti agregat, kar bo trajalo tri do štiri dni, nato pa bodo z deli nadaljevali v notranjosti vrtčevske zgradbe, kjer bodo opravili manjša gradbena in obrtniška dela. V zaključni fazi projekta bodo na igrišče pripeljali novo, ustrezno zemljino in nanjo položili travni tepih.      
Letos ministrstvo načrtuje še sanacijo igrišč enote Gaberje Vrtca Tončke Čečeve, enote Sonce Vrtca Anice Černejeve in enote Čira Čara Vrtca Zarja. 

Mestna občina Celje
Trg celjskih knezov 9
3000 Celje
10x10
telefon: 03 42 65 700
10x10
e-pošta:   mestna.obcina@celje.si
splet:   moc.celje.si
Uradne ure v mestni upravi
Mestne občine Celje
ponedeljek:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 15.00
sreda:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 16.30
petek:
od 8.00 do 12.30

Iskanje

© 2012 Mestna občina Celje