Here is a great website where you can find free website templates or buy professional joomla templates online.
NOVICE IN OBVESTILA

Letos bomo uredili nov trg pri Mestni tržnici v Celju

Celje, 10. januar 2022 – Pri Mestni tržnici v starem mestnem jedru bomo letos uredili nov trg, ki bo namenjen različnim dogodkom, hkrati pa bo tržnici zagotavljal več tržnega prostora. Gre za okoli 470 kvadratih metrov veliko območje, ki ga na severni in zahodni strani zaokrožujeta Savinova in Linhartova ulica. Trenutno je tam neurejeno parkirišče, sredi katerega raste mogočni divji kostanj. Pred  tremi leti smo zaščitili njegovo rastišče, tako da bo drevo še dolgo ostalo zdravo in močno. V toplih mesecih bo s svojo bogato krošnjo lepo dopolnjevalo podobo novega, atraktivnega trga, ki bo s svojo vsebino prispeval k še bolj živahnemu mestnemu utripu.

Pri Mestni trnici prva

Čeprav je bilo že pred desetimi leti to območje v projektu Obnova starega mestnega jedra Celja zasnovano kot urbana, zelena površina, izvedba tega dela trga zaradi zasebnega lastništva ni bila mogoča. Konec predlanskega leta je Mestna občina Celje uspela odkupiti zemljišče, pred kratkim pa je podpisala pogodbo s podjetjem VOC Celje, d. o. o., ki je bilo na javnem razpisu izbrano za izvajalca gradbenih del. 
Izvajalec bo obnovil vse potrebne komunalne priključke in celovito preuredil pohodne površine, ki bodo urejene z enovitim, utrjenim tlakom. Sočasno je predvidena izvedba kakovostne urbane opreme in postavitev nove javne razsvetljave. Z deli naj bi začel letos v pomladnih mesecih.  
Ureditev trga je ocenjena na okoli 350.000 evrov. Ker je celotno območje starega mestnega jedra razglašeno za kulturni spomenik naselbinske dediščine, bo poseg izveden po pogojih in s soglasjem celjske območne enote Zavoda za varstvo kulturne dediščine Celje. 

Pri Mestni trnici druga

Mestna občina Celje
Trg celjskih knezov 9
3000 Celje
10x10
telefon: 03 42 65 700
10x10
e-pošta:   mestna.obcina@celje.si
splet:   moc.celje.si
Uradne ure v mestni upravi
Mestne občine Celje
ponedeljek:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 15.00
sreda:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 16.30
petek:
od 8.00 do 12.30

Iskanje

© 2012 Mestna občina Celje