Here is a great website where you can find free website templates or buy professional joomla templates online.
NOVICE IN OBVESTILA

Podžupanja Breda Arnšek predala darila za novorojenčke in se zahvalila osebju SBC 

Celje, 30. december -  Zdravstvene razmere povezane z okužbami z novim koronavirusom žal tudi letos niso omogočale, da bi na način kot pred epidemijo uresničili tradicionalni obisk Ginekološko-porodniškega oddelka Splošne bolnišnice Celje (SBC) v sodelovanju z medijsko hišo Novi tednik in Radio Celje (NT&RC). Kar pomeni, da bi v začetku novega leta na porodniškem oddelku predali darila ponosnim mamicam novorojenčkov. Zaradi ukrepov za zajezitev širjenja koronovirusa je podžupanja Mestne občine Celje Breda Arnšek tako pred iztekom leta, podobno kot lani, darila za novorojenčke predala vodstvu celjske porodnišnice.  

foto 1

Darila sta od podžupanje dopoldan sprejela predstojnik ginekološko – porodniškega oddelka celjske bolnišnice mag. Jakob Koren, dr. med., in glavna medicinska sestra oddelka Marija Šišmanovič, ki jih bosta predala mamicam novorojenčkov. 

»Ko smo se pred letom dni srečali zaradi obdaritve novorojenčkov, ki zdaj že zagotovo pogumno delajo prve korake, smo verjeli, da bo svet letos premagal pandemijo. Žal ni bilo tako. Globoko sočustvujem z vsemi, ki so zaradi koronavirusa najbolj prizadeti.  Kljub temu, da so časi neprijazni, pa sem zelo vesela, da smo se danes znova srečali in da vam lahko predam darila, ki jih Mestna občina Celje podarja zadnjerojenemu v tem letu, prvorojenemu v prihodnjem letu in prvemu Celjanu ali Celjanki. Prosim vas, da njihovim mamicam prenesete naše iskrene čestitke in dobre želje,« je ob predaji daril novorojenčkom povedala podžupanja Breda Arnšek

Kot je znano, Mestna občina Celje novorojenčke vsako leto obdaruje z enkratno denarno pomočjo. Po občinskem pravilniku znaša višina pomoči za prvega novorojenca 110 evrov, za drugega 130, za tretjega in vsakega nadaljnjega pa 170 evrov. V občinskem proračunu v letu 2021 je bilo v ta namen zagotovljenih 50.000 evrov. Enkratna denarna pomoč v proračunskem letu 2021 je bila izplačana 341 staršem za 343 otrok.

Ob tej priložnosti se je podžupanja zahvalila vodstvu  Ginekološko-porodniškega oddelka in vsem zaposlenim v Splošni bolnišnici Celje za njihovo predano, strokovno in humano delo.
»Vi ste tisti, ki nosite glavno breme epidemije, skrbite za naše zdravje in življenja. Kljub temu, da delate v izjemno težkih razmerah, svoje poslanstvo opravljate strokovno in srčno,« je še poudarila podžupanja Breda Arnšek. 

foto 2

Podžupanja se je ob tem zahvalila medijski hiši Novi tednik in Radio Celje (NT&RC), na srečanju jo je zastopala prokuristka Anica Šrot Aužner, da je vezna nit pri izvedbi vsakoletnega obiska porodnišnice in da si prizadeva za ohranjanje te tradicije, ki traja že 59 let.  

Predstojnik ginekološko-porodniškega oddelka celjske bolnišnice mag. Jakob Koren, dr. med., se je zahvalil za obisk in darila ter da oba organizatorja ohranjata akcijo tudi v teh zahtevnih časih ter mislita na paciente in osebje porodnišnice. »Kljub temu, da gre za simbolno srečanje, so ravno simboli pomembni, ker družbi pokažejo, v katero smer naj bi se premikala. V zadnjem letu se je izkazalo, da nam v družbi manjka smeri, ki bi ji morali slediti, zato nekatere stvari trajajo dlje in jih je težje izvesti kot sicer. Vsekakor si želimo nadaljevanja te lepe akcije, upajmo, da prihodnje leto v boljših razmerah.«  

Podžupanja Breda Arnšek je ob koncu zaželela, da bi nam bilo leto 2022 bolj naklonjeno in da pri tem ne bi pozabili na solidarnost, sočutje in spoštovanje drug do drugega.

foto 3

Mestna občina Celje
Trg celjskih knezov 9
3000 Celje
10x10
telefon: 03 42 65 700
10x10
e-pošta:   mestna.obcina@celje.si
splet:   moc.celje.si
Uradne ure v mestni upravi
Mestne občine Celje
ponedeljek:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 15.00
sreda:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 16.30
petek:
od 8.00 do 12.30

Iskanje

© 2012 Mestna občina Celje