Here is a great website where you can find free website templates or buy professional joomla templates online.
NOVICE IN OBVESTILA

V mestnem parku proga za tek na smučeh in sankališče 

Celje, 21. december - Kar nekaj ljudi je v teh dneh opazilo snežna topova, ki sta zasneževala površine v mestnem parku in se ob tem spraševalo, kaj to pomeni. Mestna občina Celje in podjetje ZPO, ki je upravljalec športno-rekreativnih površin v občini, želita ljubiteljem rekreacije v mestnem parku omogočiti nekaj dodatnih aktivnosti, ob drsanju in hokeju.  V ZPO tako že nekaj dni, kolikor omogočajo vremenske razmere, zasnežujejo površine v želji, da bi uredili progo za tek na smučeh in sankališče. 
IMG 20211221 095049

»Čeprav že nekaj časa zasnežujemo, podnevi in ponoči, vremenski pogoji žal ne bodo omogočili ureditev proge za tek na smučeh, ki zahteva veliko snežne površine, saj prihajajo toplejši dnevi. Prizadevamo pa si, da bi uredili vsaj  manjše sankališče, da bi za praznike otrokom ponudili nekaj zimskih radosti,« je dopoldan ob našem obisku mestnega parka povedal Ivan Pfeifer, direktor ZPO Celje. 

Ocenil je, da bodo ob primerno nizkih temperaturah ljubitelji teka na smučeh v mestnem parku lahko prišli na svoj račun po novem letu. 
» Ureditev proge za tek na smučeh je zamišljena v zahodnem delu mestnega parka, začela se bo pri teniških igriščih oziroma fontani, potem pa bo speljana proti nekdanji skakalnici, ob živi meji pri Partizanski cesti in gozdu, kjer je sicer prvotno predvideno sankališče, in potem ob teniškem balonu nazaj do izhodišča. Dolžina proge bo približno 450 metrov, uporaba pa bo brezplačna« je pojasnil direktor ZPO-ja.  

Za izvedbo tega projekta so v podjetju ZPO nabavili dva nova snežna topova, model Super snow, visokotlačno črpalko in hladilni stolp. »Gre za zelo kakovostna snežna topova, ki lahko ob ustreznih pogojih ustvarjata velike količine snega.  Za zasneževanje je nujna temperatura pod lediščem, prav tako mora biti primerna temperature vode in vlažnost ter da ni premočnega vetra,« je naš sogovornik opisal primerne razmere za zasneževanje v mestnem parku. 

Kot je še dejal Ivan Pfeifer, je investicija v novo opremo za zasneževanje ocenjena na približno 80 tisoč evrov. 

IMG 20211221 094948

Mestna občina Celje
Trg celjskih knezov 9
3000 Celje
10x10
telefon: 03 42 65 700
10x10
e-pošta:   mestna.obcina@celje.si
splet:   moc.celje.si
Uradne ure v mestni upravi
Mestne občine Celje
ponedeljek:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 15.00
sreda:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 16.30
petek:
od 8.00 do 12.30

Iskanje

© 2012 Mestna občina Celje