Here is a great website where you can find free website templates or buy professional joomla templates online.
NOVICE IN OBVESTILA

November rekorden mesec za Celebus po številu potnikov 

Celje, 20. december - Število potnikov Celebusa se tudi v zadnjem obdobju leta še naprej povečuje. Novembra so Celebusi na šestih linijah prepeljali skupno 17.766 potnikov, kar pomeni za dobrih 10 odstotkov več glede na prejšnji mesec (15.846) in za skoraj 18 odstotkov več glede na mesec september (14.591 prepeljanih potnikov). November je tako za javni potniški promet v Celju rekorden mesec. Celebusi so sicer v enajstih mesecih letošnjega leta prepeljali skupno že 132.817 potnikov. 
grafika tevilo potnikov november

Linija z največ potniki ostaja Celje ŽP–Hudinja–Škofja vas–Celje ŽP, v preteklem mesecu je bilo na njej prepeljanih 7.612 potnikov, sledita liniji ŽP–Nova vas–Lokrovec–Ostrožno–Lava– Glazija–Gimnazija Celje - Center–Celeiapark–ŽP (4146)  in ŽP–Ostrožno–Lokrovec–Nova vas–Kersnikova-Gimnazija Celje - Center–Celeipark–ŽP (3.938). 
V novembru je največ potnikov na Celebus vstopilo na postajah Metropol (3263),  Zgornja Hudinja, Ulica Frankolovskih žrtev (1325) , Gimnazija Celje - Center (1315), Nova vas (1294). 

Potniki vozovnice še vedno v večinoma najraje kupujejo na avtobusu, prejšnji mesec je bilo tako prodanih 5029 enkratnih vozovnic, v primerjavi z oktobrom se je povečala prodaja mesečnih in dnevnih vozovnic.  

»Napovedi za javni mestni potniški promet na območju Mestne občine Celje so dobre, saj se število potnikov iz meseca v mesec ponovno povečuje,« ocenjujejo v podjetju Nomago. Tako kot koncesionar pa si tudi na Mestni občini Celje želimo nakupa dodatnih avtobusov, da bi lahko razširili shemo linij (na primer uvedli povezave še do Trnovelj, Medloga, Ljubečne itn).  

»Zavedamo se, da si številni želijo novih in daljših linij Celebusa, a žal zaenkrat s sedanjimi desetimi avtobusi to ni mogoče, saj bi izgubili frekvenco prevozov. Že dve leti si želimo  povečati floto z dodatnimi avtobusi, žal Eko sklad nima razpisov za vozila na stisnjen zemeljski plin (CNG). Ko smo kupovali avtobuse, je CNG veljal za ekološko sprejemljivo gorivo in v ta namen smo tudi zgradili CNG polnilnico. To gorivo je tudi bistveno cenejše od bencina in dizelskega goriva. Zadnji dve leti so razpisi samo za električne avtobuse in avtobuse na vodik, ki jih še ni in so v eksperimentalni fazi, niti ne vem, kje bi jih polnili … Če ne bo šlo drugače, se bomo verjetno odločili, da bomo sami šli v nakup tovrstnih avtobusov. Dinamika bo seveda bistveno počasnejša. Govoril sem z županoma Vojnika in Štor, ki si tudi  želita, da bi se ta linija do Škofje vasi podaljšala do Vojnika, saj onesnaževanje ne pozna občinskih meja in da bi avtobusi vozili do Lipe oziroma Štor. Najmanj 4 avtobuse bi dodatno potrebovali, da bi lahko mrežo primerno razširili,« je o tej problematiki povedal župan Mestne občine Celje Bojan Šrot

Celebus Purg
Foto: Andraž Purg 

Mestna občina Celje
Trg celjskih knezov 9
3000 Celje
10x10
telefon: 03 42 65 700
10x10
e-pošta:   mestna.obcina@celje.si
splet:   moc.celje.si
Uradne ure v mestni upravi
Mestne občine Celje
ponedeljek:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 15.00
sreda:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 16.30
petek:
od 8.00 do 12.30

Iskanje

© 2012 Mestna občina Celje