Here is a great website where you can find free website templates or buy professional joomla templates online.
NOVICE IN OBVESTILA

Delegacija Mestne občine Celje obiskala občini Doboj in Slavonski brod

Celje, 19. november 2021 – V minulih dneh je župan Mestne občine Celje Bojan Šrot z delegacijo obiskal prijateljski mesti Doboj (Bosna) in Slavonski Brod (Hrvaška). Z obema mestoma Celje goji spoštljive partnerske odnose. 

S hrvaškim mestom Slavonski Brod smo Sporazum o prijateljstvu in sodelovanju podpisali leta 2010.  Z bosanskim mestom Doboj smo leta 1965 podpisali sporazum o pobratenju, ki smo ga leta 2012 obnovili s podpisom Sporazuma o obnovi pobratenja. 

V Doboju sta se župana Bojan Šrot in Boris Jerinić pogovarjala o največjih projektih, ki trenutno zaznamujejo življenje v obeh mestih. Župan Mestne občine Celje je izpostavil Tehnopark Celje, viseči most in stanovanjsko gradnjo in gradnjo cestne in komunalne infrastrukture. Ob sprehodu po Doboju je celjska delegacija lahko videla, da tudi Doboj obnavljajo in da gradijo več stanovanjskih objektov. Ker sta obe mesti rokometni, sta se župana pogovarjala tudi o sodelovanju ekipe RK Celje Pivovarna Laško na rokometnem turnirju v Doboju prihodnje leto. Beseda je tekla tudi o katastrofalnih poplavah, ki so večkrat prizadele obe mesti, Celje pa je ob zadnjih velikih poplavah Doboju pomagalo na različne načine, tako finančno kot z gasilskimi enotami. Oba sta prepričana, da bosta mesti dobro sodelovanje na različnih področjih nadaljevali. Župan Bojan Šrot je na zimovanje na Celjsko kočo povabil otroke iz dobojskih osnovnih šol. 

V Slavonskem Brodu je župan Mirko Duspara župana Bojana Šrota seznanil z najpomembnejšimi aktualnimi in zaključenimi projekti. Delegacija iz Celja si je ogledala Grad Brod, prostore za kajak kanu klube, mestni bazen, športno rekreacijski center, podjetniški inkubator, avtobusno postajo in mestno tržnico. Obiskali so naselje za mlade. Delegaciji obeh mest sta se pogovarjali tudi o vsem, kar že več kot 21 povezuje Celje in Slavonski Brod. Otroci iz tega hrvaškega mesta že nekaj let prihajajo na zimovanja na Celjsko kočo, v letošnjem avgustu pa so celjski osnovnošolci preživeli teden dni v njihovem počitniškem domu na Hvaru.  

Mestna občina Celje si bo tudi v prihodnje prizadevala, da bo z obema mestoma ohranila dobre partnerske odnose v korist lokalne skupnosti.

Mestna občina Celje
Trg celjskih knezov 9
3000 Celje
10x10
telefon: 03 42 65 700
10x10
e-pošta:   mestna.obcina@celje.si
splet:   moc.celje.si
Uradne ure v mestni upravi
Mestne občine Celje
ponedeljek:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 15.00
sreda:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 16.30
petek:
od 8.00 do 12.30

Iskanje

© 2012 Mestna občina Celje