Here is a great website where you can find free website templates or buy professional joomla templates online.
NOVICE IN OBVESTILA

Ob Koprivnici uradno predali namenu obnovljene športne površine in otroško igrišče

Celje, 21. oktober 2021 – Ob Koprivnici smo danes predali namenu  obnovljene športne površine in otroško igrišče, ki so za KS Ostrožno lepa pridobitev. Otrokom, pa tudi ostalim krajanom, smo zagotovili odlične pogoje za igro, rekreacijo, druženje in tudi za sklepanje novih prijateljstev. 


Ostrono 1

»Športne aktivnosti so nujno potrebne za zdrav razvoj otrok. Po napornem šolskem urniku se otroci morajo sprostiti, razvedriti in si nabrati novih moči. Enako velja seveda tudi za starejše. Šport krepi dušo in telo, zato je prav, da krajani izkoristite dobro razvito športno infrastrukturo in poskrbite za svoje zdravje«, je na slovesnem odprtju dejala podžupanja Breda Arnšek.

Ostrono 3


Obnova športnih površin in otroškega igrišča je stala okoli 55.000 evrov. Obnovili smo obstoječe košarkarsko igrišče, postavili nova otroška igrala in elemente za vadbo na prostem, postavili mizo za namizni tenis, uredili travno površino za igre z žogo, postavili zaščitno mrežo, uredili dostopne poti, in zasadili 13 javorjev. Dela je izvedlo javno podjetje Zelenice, ki tudi sicer vzorno skrbi, da so naše zelene površine lepo urejene. Podjetje Zelenice izvaja tudi redni tedenski pregled vseh javnih otroških in športnih igrišč, ki se nahajajo na 41-ih lokacijah v Mestni občini Celje.
  
Da bi imeli otroci, mladostniki in ostali občani varne in kakovostne pogoje za športne dejavnosti, pa Mestna občina Celje vsako leto izvaja tudi obnovitvena dela na športnih igriščih, ki se nahajajo znotraj stanovanjskih naselij. Gre predvsem za obnovo golov za mali nogomet, postavitev zaščitnih igraj, obnovo dotrajanih asfaltnih površin in namestitev novih košev za košarko. Športna oprema z leti dotraja, žal pa se še vedno dogaja, da jo poškodujejo vandali. Letos smo v občinskem proračunu za obnovitvena dela na športnih igriščih namenili 78.000,00 evrov. V MČ Savinja smo namestili nove koše za košarko, v MČ Lava smo na že obstoječem igrišču odstranili dotrajana igrala in postavili nova, ter uredili novo igrišče ob Koprivnici, kar je bila dolgoletna želja KS Ostrožno.
Svečanega odprtja se je med drugimi udeležilo tudi vodstvo Mestne občine Celje. Spremljevalni program so pripravili Celjski mladinski center in otroci ter vzgojiteljice iz Vrtca Zarja.    

Ostrono 4

Mestna občina Celje
Trg celjskih knezov 9
3000 Celje
10x10
telefon: 03 42 65 700
10x10
e-pošta:   mestna.obcina@celje.si
splet:   moc.celje.si
Uradne ure v mestni upravi
Mestne občine Celje
ponedeljek:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 15.00
sreda:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 16.30
petek:
od 8.00 do 12.30

Iskanje

© 2012 Mestna občina Celje