Here is a great website where you can find free website templates or buy professional joomla templates online.
NOVICE IN OBVESTILA

Znani Celjani pripovedujejo svojo kolesarsko zgodbo 

V teh dneh smo na Facebook strani Celje – knežje mesto in YouTube kanalu Mestne občine Celje objavili videospote za promocijski projekt Celje se pelje s kolesom – ceneje, hitreje, varneje. Videospote so pripravili v Zavodu Vozim, partnerju Mestne občine Celje pri pripravi programa za letošnji Evropski teden mobilnosti (ETM) in promociji projekta ureditve mreže kolesarskih povezav. V videospotih svoje izkušnje vožnje s kolesom, spomine na prvo kolo in odnos do kolesarjenja kot oblike trajnostne mobilnosti predstavljajo župan Mestne občine Celje Bojan Šrot, podjetnica in pevka Hajdi Korošec Jazbinšek, direktor Muzeja novejše zgodovine Celje in glasbenik dr. Tonček Kregar ter Miran Gaberšek, višji svetovalec za promet in strateg trajnostne mobilnosti na Mestni občini Celje. 

Vsi so se kolesom zapeljali pa različnih delih Celja in med vožnjo pripovedovali o svojem odnosu do kolesarjenja. 

S temi videospoti, ki so zdaj na ogled tudi na spletni strani Mestne občine Celje, želimo v Mestni občini Celje in v Zavodu vozim poudariti pomen kolesarjenja za čistejši zrak v mestu, zdravje in kot odlično obliko rekreacije. Kolo je prava izbira za pot v službo, šolo, po opravkih, s kolesom je mogoče mnoge poti opraviti hitreje in ceneje. Z mrežo kolesarskih poti, ki jih gradimo v Mestni občini Celje, je vožnja s kolesom tudi varnejša. 

Z vzpostavitvijo in odlično uveljavitvijo sistema javne izposoje koles KolesCE, ki je pred kratkim dobil že deset tisočega registriranega uporabnika, je vožnja s kolesom v Celju tudi mnogo dostopnejša. Še zlasti ob zadnjih širitvi sistema, ko smo v različnih delih Celja vzpostavili 12 novih postaj in sistem dopolnili z novimi električnimi kolesi. 

Bojan Šrot, župan Mestne občine Celje dr. Tonček Kregar, direktor Muzeja novejše zgodovine Celje in glasbenikHajdi Korošec, podjetnica in pevkaMiran Gaberšek, višji svetovalec za promet in strateg trajnostne mobilnosti na MOC


Mestna občina Celje
Trg celjskih knezov 9
3000 Celje
10x10
telefon: 03 42 65 700
10x10
e-pošta:   mestna.obcina@celje.si
splet:   moc.celje.si
Uradne ure v mestni upravi
Mestne občine Celje
ponedeljek:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 15.00
sreda:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 16.30
petek:
od 8.00 do 12.30

Iskanje

© 2012 Mestna občina Celje