Here is a great website where you can find free website templates or buy professional joomla templates online.
NOVICE IN OBVESTILA

Tehnopark Celje praznuje prvi rojstni dan 

Mestna občina Celje je z evropskim projektom Generator izboljšala podobo mestnega jedra 

Celje, 9. septembra 2021 - Natanko pred letom dni je Tehnopark Celje, največji znanstveno zabavni park v Sloveniji,  odprl svoja vrata obiskovalcem. Gre za eno večjih naložb, ki jo je Mestna občina Celje v okviru projekta Generator uresničila z evropskimi sredstvi. Vrednost naložbe je znašala 6 milijonov evrov, od tega je približno polovico prispeval Evropski sklad za regionalni razvoj. Tehnopark Celje je v enem letu obiskalo več kot 15 tisoč obiskovalcev, ki so s pomočjo interaktivnih vsebin spoznavali znanost in tehnologijo.

Tehnopark Celje Foto Gregor Kati
Foto: Gregor Katič

Z znanstveno-zabavnim parkom je Celje pridobilo pomembno turistično točko, ki privablja obiskovalce iz vse Slovenije in sosednjih držav. Tehnopark je še posebno zanimanje vzbudil pri šolah, saj so ga obiskale šolske skupine iz vse Slovenije. 
Ob možnosti ogleda stalne postavitve eksponatov z različnih področij znanosti in tehnologije,  so v Tehnoparku Celje pripravili tudi zelo odmevne delavnice in gostujoče razstave, med njimi Teden robotike, Teden možganov – Tehno neuro, delavnice spoznavanja delovanja možganskega računalniškega vmesnika (BCI – Brain Computer Interface), virtualne resničnosti, legorobotike, izdelave hologramov itn. 


Tehnopark Celje Foto Andra Purg
Foto: Andraž Purg

Obiskovalce so navduševali tudi z zelo obiskanimi eksperimentalnimi šovi – Ta nora znanost, v Tehnoparku pa so razvili tudi lastno blagovno znamko Cele kuha. 
V svojih coworking prostorih so izvedli zanimive poslovne dogodke, ki so udeležencem ostali v spominu tudi zaradi čudovitega panoramskega razgleda na knežje mesto. 
Mestna občina Celje je s prenovo  kultne zgradbe, v kateri je bila nekoč veleblagovnica Teko (Tehnomercator), ustanovitvijo Tehnoparka ter eksperimentalno ureditvijo dela Lilekove in Gubčeve ulice, to območje spremenila v privlačen mestni prostor. 
Več na spletni strani Tehnoparka Celje 

Mestna občina Celje
Trg celjskih knezov 9
3000 Celje
10x10
telefon: 03 42 65 700
10x10
e-pošta:   mestna.obcina@celje.si
splet:   moc.celje.si
Uradne ure v mestni upravi
Mestne občine Celje
ponedeljek:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 15.00
sreda:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 16.30
petek:
od 8.00 do 12.30

Iskanje

© 2012 Mestna občina Celje