Here is a great website where you can find free website templates or buy professional joomla templates online.
NOVICE IN OBVESTILA

Dirka Po Sloveniji 10. junija prihaja v Celje

Celje, 2. junij 2021 – Na Starem gradu Celje smo danes napovedali cilj 2. etape 27. mednarodne kolesarske dirke Po Sloveniji. Spektakularnega dogodka se izjemno veselimo, počaščeni smo, da so organizatorji Celje pred leti prepoznali kot odličnega gostitelja. Celje je v projektu sodelovalo v letih 2019, 2018, 2017, 2016, 2012, 2008, 1993.

27. mednarodna kolesarska dirka Po Sloveniji bo letos med 9. in 13. junijem. Celje bo v središču kolesarske javnosti v četrtek, 10. junija, ko bo cilj na Starem gradu Celje. Start bo v Žalcu, etapa pa bo potekala še čez Braslovče, Velenje, Šoštanj, Vransko, Šentjur in Štore. Po vzponu čez Svetino na Celjsko kočo bo sledil spust v Celje in nato zaključni vzpon na Stari grad Celje.

Na današnji novinarski konferenci so dirko, svoje kraje in priložnosti za turizem predstavljali župan Mestne občine Celje Bojan Šrot, direktor dirke po Sloveniji Bogdan Fink, direktorica Slovenske turistične organizacije mag. Maja Pak, župan Občine Žalec Janko Kos, župan Občine Šentjur mag. Marko Diaci, župan Občine Štore Miran Jurkošek,  župan Občine Vransko Franc Sušnik ter župan Občine Braslovče Tomaž Žohar.   

Bojan Šrot: »Veseli smo, da smo tudi letos gostitelji dirke Po Sloveniji, Mestna občina Celje je že osmič partner tega dogodka. To ni samo športni dogodek, ampak tudi odlična promocija za naše kraje. Tudi sam sem navdušen nad čudovitimi posnetki dirke. 
Kolesarska dirka povezuje Savinjsko regijo, kjer smo si trajnostno mobilnost že pred leti zastavili za cilj. Vsi bi radi ljudem omogočili varno kolesarjenje, pospešeno urejamo kolesarske poti. Vesel sem, da smo v osrednjem delu Savinjske regije uspeli vzpostaviti enoten sistem izposoje koles – KolesCE. Ljudje si lahko izposodijo kolo v Celju, ga vrnejo v Žalcu, Laškem itd. Letos smo še posebej veseli, ker bo dirka izjemno odmevna, prvič se bo zgodilo, da bo sodeloval zmagovalec Tour de France. Vse kolesarske navdušence prosimo, da v času dirke upoštevajo omejitve zaradi epidemije. Verjamemo, da bo na vsej trasi druge etape kljub temu zelo živahno. Zahvalil bi se rad partnerjem v projektu, gospodu Bogdanu Finku (Adria Mobil), ki izjemno dobro skrbi za organizacijo, Slovenski turistični organizaciji, Zavodu Celeia Celje in podjetju ZPO. Prepričan sem, da bomo aktivno sodelovali tudi v naslednjih letih.«

Bogdan Fink: »Hvala vsem partnerjem v projektu, ker ste pristopili. Na drugi etapi si želim takšnega ambienta, kakršen je danes, lepo sončno vreme. To bo prvi resnejši test za kolesarje za skupno zmago, pred dvema letoma smo to že videli, ko je bil tukaj cilj. Imamo favorita, zmagovalca Tour de France, na drugi strani pa kar nekaj tekmovalcev, ki nimajo kaj izgubiti in iščejo svojo priložnost. Etapa bo od starta do cilja zanimiva, brez taktiziranja.
Vsi gledalci se bodo morali držati trenutno veljavnih navodil NIJZ. Tekmovalce imamo v neke vrte mehurčku, pogosto jih testiramo. Predstavljati se moramo resno in odgovorno tudi pred ostalo svetovno javnostjo.«   

Mag. Maja Pak: »Na Slovenski turistični organizaciji po odličnih rezultatih v preteklih letih nadaljujemo sodelovanje pri kolesarski dirki Po Sloveniji tudi v letošnjem letu. Kolesarjenju kot enemu ključnih produktov aktivnih počitnic namenjamo posebno pozornost, prepoznavnost in ugled naše dežele kot destinacije za odlični kolesarski oddih pa bomo tudi s pomočjo dirke Po Sloveniji dodatno okrepili.
Neposredni prenos dirke v skupnem trajanju 10 ur na Eurosport 1 in Eurosport 2 ter na eurosport.com, vsebinski prispevki o dirki in Sloveniji na spletnih straneh tega medijskega velikana, oglaševanje s televizijskimi oglasi Slovenije in destinacij ter 3 milijoni prikaznih spletnih pasic bo turistično ponudbo, naravne in kulturne znamenitosti naše dežele približalo milijonom ljubiteljev aktivnih počitnic. 
Tudi udeležba Tadeja Pogačarja kot najboljšega slovenskega kolesarja in ambasadorja slovenskega turizma bo še dodatno pripomogla pri ugledu in dvigu prepoznavnosti Slovenije kot destinacije za aktivni kolesarski oddih.
Gostiti tako kompleksen projekt, kot je dirka Po Sloveniji, predstavlja veliko truda in prilagajanja tudi v lokalnih skupnostih. Destinacije imajo pomembno vlogo in bodo tudi s kreativnimi formacijami in navijaškim vzdušjem obogatile dirko, povečale odmevnost dogodka ter opozorile na turistične znamenitosti destinacije. Vesela sem, da se je tudi Celje znova odločilo za sodelovanje, saj je zelo športno mesto in je letos že gostilo nogometno evropsko prvenstvo do 21 let, čez nekaj dni bo kolesarska dirka Po Sloveniji, julija še mladinsko evropsko prvenstvo za rokometašice U-19.
Pomembno izpostavitev Slovenije kot zelene dežele bo dodatno nadgradilo tudi tekmovanje za »Naj gostitelja«, med kriterije letos smo dodali tudi trajnostni vidik pri organizaciji in izvedbi dogodkov, za še bolj ozaveščen pristop na področju varovanja okolja. S tem želimo dodatno izpostaviti in komunicirati spoštljiv odnos do enega naših največjih bogastev, to je neokrnjene narave naše dežele in komunicirajo vrednote znamke I feel Slovenia.«

Župani občin Žalec, Šentjur, Štore, Vransko in Braslovče so izrazili zadovoljstvo in ponos, da gre dirka skozi njihove kraje, in predstavili vsak svoje najbolj prepoznavne turistične bisere. Čutiti je bilo povezanost in dobro sodelovanje med vsemi prisotnimi občinami. Kot je na začetku dogodka izpostavil župan Mestne občine Celje, kolesarska dirka res povezuje.    

Na dan dirke bodo kolesarje ob trasi pozdravile skupine učencev celjskih osnovnih šol, ki se že pripravljajo in zelo veselijo. Mesto smo okrasili z zastavicami, namestili velike plakate, označili bomo krožišča. Želimo si, da bi vsak Celjan vedel, da v Celje prihaja veliki Tour of Slovenia.


Vstop na Stari grad Celje bo na dan dirke Po Sloveniji prost med 13. in 16. uro. Parkirišče pred gradom bo zaprto.

Mestna občina Celje
Trg celjskih knezov 9
3000 Celje
10x10
telefon: 03 42 65 700
10x10
e-pošta:   mestna.obcina@celje.si
splet:   moc.celje.si
Uradne ure v mestni upravi
Mestne občine Celje
ponedeljek:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 15.00
sreda:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 16.30
petek:
od 8.00 do 12.30

Iskanje

© 2012 Mestna občina Celje