Here is a great website where you can find free website templates or buy professional joomla templates online.
NOVICE IN OBVESTILA

Nagovor župana ob svetovnem dnevu knjige 

Celje, 20. april 2021 – V petek, 23. aprila, je svetovni dan knjige. Objavljamo nagovor župana Bojana Šrota.

Spoštovane občanke, spoštovani občani,

Mestna občina Celje z veseljem podpira pobudo Ljubljane, Unescovega mesta literature, ob svetovnem dnevu knjige, 23. aprilu. Pridružujemo se založnikom, lokalnim partnerjem, avtorjem, drugim občinam in Javni agenciji za knjigo RS v vseslovenski akciji kupovanja in podarjanja knjig. 

Naša lokalna skupnost vsako leto kupi kar nekaj knjig, s čimer podpiramo avtorje in založnike in spodbujamo kulturo branja. Večino teh knjig podarimo mladim, uspešnim osnovnošolcem in srednješolcem on koncu šolskega leta, spodbujamo bralno značko in s knjigami nagrajujemo zlate bralce. Knjige podarjamo tudi ob obisku najrazličnejših delegacij in dogodkov ter tako na najlepši možen način predstavljamo Celje predstavnikom drugi slovenskih in tujih mest.
Imamo čudovito sodobno knjižnico, ki na področju spodbujanja kulture branja naredi res veliko. Osrednja knjižnica Celje organizira bralno značko za odrasle (Z branjem do zvezd), sodeluje v nacionalnem projektu Rastem s knjigo, ki spodbuja bralno kulturo mladih, s storitvijo Knjižnica na obisku omogoča branje tistim, ki sami ne morejo v knjižnico, organizira bralno pogovorne urice in še kaj. 

V zadnjem letu so bile kar nekaj časa zaprte tudi knjigarne in knjižnice, knjižnega sejma tudi letos ne mogoče organizirati. Med 23. in 25. aprilom boste tako lahko kupili knjigo na spletnem knjižnem sejmu (sejemskavca.si). 

Knjige odpirajo pot v številne svetove, širijo obzorja, spodbujajo razmišljanje in domišljijo, vzbujajo čustva, učijo, se nas dotaknejo. Knjige nam dajo ogromno. Moč besed je izjemna. Vabim vas, da berete in podarjajte knjige tudi vi. 


Bojan Šrot
župan

Mestna občina Celje
Trg celjskih knezov 9
3000 Celje
10x10
telefon: 03 42 65 700
10x10
e-pošta:   mestna.obcina@celje.si
splet:   moc.celje.si
Uradne ure v mestni upravi
Mestne občine Celje
ponedeljek:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 15.00
sreda:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 16.30
petek:
od 8.00 do 12.30

Iskanje

© 2012 Mestna občina Celje