Here is a great website where you can find free website templates or buy professional joomla templates online.
NOVICE IN OBVESTILA

Zagotovljeno bo nujno varstvo za predšolske otroke 
Mestna blagajna in Glavna pisarna bosta zaprti
Celebus bo vozil po trenutno veljavnem voznem redu

Celje, 30. marec 2021 – V četrtek, 1. aprila, se ustavlja večji del javnega življenja. Mestna blagajna in Glavna pisarna Mestne občine Celje bosta predvidoma zaprti od 1. do 9. aprila, v tem času bodo (razen nujnega varstva) zaprti tudi vrtci in šole ter kulturne ustanove in turistične točke (muzeja, galerije, Osrednja knjižnica Celje, Stari grad Celje, Tehnopark Celje …).

Na Mestni občini Celje bomo zagotavljali dežurstvo po oddelkih, uradnih ur za stranke ne bo.  

Za predšolske otroke, katerih starši opravljajo nujno delo, bomo zagotovili varstvo. Nujno varstvo bo organizirano samo za otroke, katerih oba starša ali eden od staršev, ki je samohranilec (enoroditeljska družina), sta zaposlena v sektorjih kritične infrastrukture, predvsem v zdravstvu, v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja, v zavodih s področja socialne varnosti, v Slovenski vojski, Policiji in v poklicnih gasilskih enotah.
Starši morajo vrtcu predložiti potrdilo o zaposlitvi oz. potrdilo, izdano za potrebe dokazovanja nujnega varstva. Vrtci Zarja, Anice Černejeve in Tončke Čečeve so starše pozvali, da potrebo po nujnem varstvu za svojega otroka sporočijo še danes. Ko bomo imeli podatek o končnem številu otrok, bomo starše obvestili, kje bo organizirano nujno varstvo.

Za osnovnošolce, ki prihajajo iz socialno ogroženih družin, bodo šole zagotavljale topel obrok. Javna kuhinja bo obratovala enako kot v zadnjih mesecih, uporabniki lahko obrok odnesejo s seboj domov. 

Celebus vozi od ponedeljka do petka, ob doslednem upoštevanju ukrepov omejenega števila potnikov, varnostne razdalje, uporabe mask in razkuževanja rok. Ob sobotah, nedeljah in praznikih ne vozi.
Občankam in občanom se zahvaljujemo, ker v času trajanja ukrepov zaradi preprečevanja širjenja koronavirusa ravnajo odgovorno in spoštljivo. Prosimo jih, da tudi v prihodnje upoštevajo vse ukrepe, s katerimi lahko preprečijo širjenje bolezni COVID-19. Prav tako jih prosimo, da se z otroki ne zadržujejo na igralih in igriščih in da mladostnikom razložijo, da so ukrepi in priporočila zato, da bi čim prej lahko spet normalno zaživeli. Zavedamo se, da so časi manj prijazni in da že dolgo živimo z omejitvami, vendar smo prepričani, da smo na pravi poti. 

Želimo vam mirne in lepe velikonočne praznike. Pazite nase in na druge.

Mestna občina Celje
Trg celjskih knezov 9
3000 Celje
10x10
telefon: 03 42 65 700
10x10
e-pošta:   mestna.obcina@celje.si
splet:   moc.celje.si
Uradne ure v mestni upravi
Mestne občine Celje
ponedeljek:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 15.00
sreda:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 16.30
petek:
od 8.00 do 12.30

Iskanje

© 2012 Mestna občina Celje