Here is a great website where you can find free website templates or buy professional joomla templates online.
NOVICE IN OBVESTILA

Vodstvo občine skupaj z mladimi v mestnem sadovnjaku pod Golovcem posadilo sadna drevesa

Celje, 25. marec 2021 – Župan Bojan Šrot,  predstavnik Združenja evropskih nogometnih zvez UEFA Wolfram Springenschmid, podžupanja Breda Arnšek in podžupan Vladimir Ljubek so danes na zelenici pod Slovenskim pokopališčem na Golovcu skupaj z otroki iz celjskih vrtcev in osnovnih šol ter predstavnikoma Celjskega mladinskega centra posadili šestnajst sadnih dreves. 16 dreves za 16 reprezentanc v čast našemu mestu, ki te dni gosti Evropsko nogometno prvenstvo do 21 let, in v trajen spomin na ta izjemen športni dogodek. 

Sadna drevesa skupinska 1

Fotografije: Gregor Katič

Na zelenici pod Golovcem smo že pred približno dvajsetimi leti posadili češnje, ki so pred dnevi zacvetele in so prava paša za oči. Ko bodo njihovi sladki plodovi dozoreli, se lahko mimoidoči z njimi posladkajo. Tudi ko bodo marelice, slive in jablane, ki so bile danes posajene, dajale plodove, si jih bodo občanki in občani lahko utrgali zase. Zelenica pod Golovcem je namreč zdaj postala mestni sadovnjak, ki bo seveda tudi dobra paša za čebele. Želimo si, da bi se nova drevesa, ki so stara okoli pet let, dobro prijela, bogato obrodila in da bi se jim vandali na daleč izognili.   

Sadna drevesa sajenje upanUefa

Župan Bojan Šrot : »Ko smo se pripravljali na Evropsko prvenstvo v nogometu U21, smo razmišljali predvsem o tem, kako v mestu ohraniti trajen spomin na ta velik dogodek. Ker se prvenstvo žal odvija brez navijačev, ki vsakemu športnemu dogodku daje pestrost in živahnost, in ker je Celje je zelo trajnostno naravnano mesto, smo se odločili, da bomo posadili drevesa. Sadna drevesa, ki dajejo plodove, je danes sadila mladost. Sadili so jih otroci, ki bodo prav tako v prihodnjih letih ustvarjali svoje »plodove.« 

Sadna drevsa otroci

Župan Bojan Šrot  je v torek na drugi strani Golovca, na zelenici nad stadionom Z 'dežele,  skupaj s častnimi meščani posadil štiri drevesa, ki so značilna za države, katerih reprezentance igrajo v Celju. Kot je  župan dejal na današnjem dogodku, ki je bil resnično lep in slavnosten, za sajenje dreves ni nikoli prezgodaj ali prepozno. 
Posaditi drevo je nekaj močno simbolnega in med dejanji, za katere pravijo, da osmislijo bivanje vsakega človeka na tem svetu. Zato smo bili še posebej veseli in ponosni, da so nam  pomagali otroci. Verjamemo, da se bodo vedno, kadar se bodo sprehodili mimo mestnega sadovnjaka, spomnili današnjega dne in evropskega nogometnega prvenstva. 

Sadna drevesa 1

Sadna drevesa ole

Sadna drevesa IV. O Celje

Sadna drevesa upan in predstavnik Uefe


Mestna občina Celje
Trg celjskih knezov 9
3000 Celje
10x10
telefon: 03 42 65 700
10x10
e-pošta:   mestna.obcina@celje.si
splet:   moc.celje.si
Uradne ure v mestni upravi
Mestne občine Celje
ponedeljek:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 15.00
sreda:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 16.30
petek:
od 8.00 do 12.30

Iskanje

© 2012 Mestna občina Celje