Here is a great website where you can find free website templates or buy professional joomla templates online.
NOVICE IN OBVESTILA

Dan Civilne zaščite zaznamovan s hvaležnostjo

Celje, 1. marec 2021 – 1. marec je dan Civilne zaščite, praznik vseh, ki v Republiki Sloveniji skrbijo za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami. Tudi v Celju se je Civilna zaščita še posebej v zadnjem letu izkazala za izjemno pomembno in nepogrešljivo. 

Župan Mestne občine Celje Bojan Šrot se v imenu občine, občank in občanov zahvaljuje vsem pripadnikom Civilne zaščite za nesebičnost, požrtvovalnost, solidarnost in izjemno delo, ki so ga opravili v zadnjih mesecih. 

Tradicionalno je dan Civilne zaščite priložnost, da izrazimo priznanje najzaslužnejšim in se hkrati zahvalimo vsem pripadnikom Civilne zaščite, pa tudi ostalim organizacijam za napore in prizadevanja pri opravljanju nalog zaščite, reševanja in pomoči. V Celju imamo kar nekaj izkušenj tudi s hudimi poplavami, zato se zelo dobro zavedamo, kako pomembno vlogo imajo pripadniki civilne zaščite in smo jim za njihovo delo nadvse hvaležni. Za nepogrešljive so se izkazali tudi v zadnjem letu, ko so v obeh valih epidemije svojo vlogo opravili odlično. Ves čas ukrepov zaradi zajezitve širjenja koronavirusa, ki so močno zarezali v življenja in delo posameznikov in organizacij, so na voljo občankam in občanom, pa tudi Mestni občini Celje in vsem njenim institucijam. 

Ob Dnevu Civilne zaščite bodo podelili priznanja. Z območja Mestne občine Celje jih prejmejo:
- Teodor Goznikar, poveljnik Civilne zaščite Celje (bronasti znak CZ)
- Jože Plešnik, PGE Celje (bronasti znak CZ)
- Anita Fir, Izpostava Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje Celje (srebrn znak CZ)
- PGD Teharje (srebrn znak CZ)

Vlada RS pa je že v lanskem letu že podelila spominske znake za požrtvovalnost v boju proti COVID-19, in sicer (za območje Mestne občine Celje) Teodorju Goznikarju (poveljnik CZ Celje), Milanu Volavšku (CZ Celje), Nikolaju Korenjaku (prostovoljec CZ Celje), Arbenu Haidiniju (prostovoljec CZ Celje), Ivanu Gračnarju (prostovoljec CZ Celje) in Zvonku Janičijeviču (prostovoljec CZ Celje).

Po podatkih NIJZ smo imeli v Mestni občini Celje do zdaj skupno 4.055 okuženih z novim koronavirusom. Včeraj je bila na novo okužena 1 oseba. V Splošni bolnišnici Celje imajo trenutno nameščenih 32 pacientov, na intenzivni terapiji devet, odpuščena sta bila dva pacienta, dve osebi sta umrli. 


Čestitke ob 1. marcu, dnevu Civilne zaščite in iskrena zahvala za opravljeno delo.  

Mestna občina Celje
Trg celjskih knezov 9
3000 Celje
10x10
telefon: 03 42 65 700
10x10
e-pošta:   mestna.obcina@celje.si
splet:   moc.celje.si
Uradne ure v mestni upravi
Mestne občine Celje
ponedeljek:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 15.00
sreda:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 16.30
petek:
od 8.00 do 12.30

Iskanje

© 2012 Mestna občina Celje