Here is a great website where you can find free website templates or buy professional joomla templates online.
NOVICE IN OBVESTILA

Ob svetovnem dnevu spomina na žrtve prometnih nesreč


Celje, 13. november 2020 – V nedeljo bo svetovni dan spomina na žrtve prometnih nesreč. Čeprav na ta dan ne bo prireditev, je prav, da se Celjanke in Celjani  spomnimo vseh tistih, ki so na cesti izgubili življenje ali pa so jih posledice prometne nesreče hudo prizadele. Zavod Varna pot si že od leta 2007 na različne načine prizadeva za zmanjšanje števila umrlih in poškodovanih v prometnih nesrečah. Skupaj s somišljeniki in strokovnjaki nudi psihosocialno pomoč osebam, ki so jih prometne nesreče zaznamovale, izvaja preventivno-izobraževalne delavnice in različne prireditve, ki spodbujajo k varni mobilnosti. Zavod Varna pot je vsako leto tudi koordinator aktivnosti, ki se izvajajo od svetovnem dnevu spomina na žrtve prometnih nesreč pod sloganom «Spominjamo se preminulih, pomagajmo preživelim in ukrepajmo za boljšo zdravstveno oskrbo ponesrečencev«.

Župan Mestne občine Celje Bojan Šrot:

»Stanje na cestah ni takšno kot bi si želeli. Čeprav na Mestni občini Celje spodbujamo vse aktivnosti, ki prispevajo k večji prometni varnosti, ljudje na cestah žal še vedno umirajo. Nesreče s smrtnim izidom pa zaznamujejo tudi življenja ostalih članov družine in jim povzročijo veliko bolečino. Takšne rane se včasih nikoli ne zacelijo.
Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Mestne občine Celje je tudi letos v sodelovanju z Zavodom Vozim, ZŠAM in policijo izvajal preventivno – izobraževalne aktivnosti, ki prispevajo k večji prometni varnosti. Posebno pozornost je namenjal mladim, ki so na začetku svoje življenjske poti in še nimajo dragocenih izkušenj. Nekateri od njih se ne zavedajo, da lahko že trenutek nepazljivosti na cesti za vedno spremeni njihovo življenje ali življenja ostalih udeležencev v prometu. Seveda pa je zelo pomembno, da s cestno – prometnimi pravili na razumljiv in primeren način seznanjamo tudi otroke v vrtcih in v osnovnih šolah. Aktivnosti kot so Kolesarčki, Jumicar, Pasavček in Bodi viden so vrtcih in osnovnih šolah zelo dobro sprejete. Vsem, ki v zavodu Varna pot z veliko mero srčnosti, strokovnosti in predanosti opravljajo svoje plemenito poslanstvo, izrekam iskreno priznanje in želim tudi v prihodnje uspešno delo. Upam, da bomo nekoč vendarle dosegli naš skupni cilj – nič mrtvih na cesti. »

Mestna občina Celje
Trg celjskih knezov 9
3000 Celje
10x10
telefon: 03 42 65 700
10x10
e-pošta:   mestna.obcina@celje.si
splet:   moc.celje.si
Uradne ure v mestni upravi
Mestne občine Celje
ponedeljek:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 15.00
sreda:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 16.30
petek:
od 8.00 do 12.30

Iskanje

© 2012 Mestna občina Celje