NOVICE IN OBVESTILA

Mestna občina Celje bo zagotovila nujno varstvo predšolskih otrok * Stranke na MOC sprejemamo po predhodnem dogovoru * Igrišč zaenkrat ne zapiramo * Celebus ne bo vozil ob vikendih

Celje, 23. oktober 2020 - Mestna občina Celje bo v prihodnjem tednu, ko bodo vrtci zaprti, organizirala nujno varstvo za otroke, katerih starši opravljajo delo, ki je pomembno za delovanje družbe in države v izrednih razmerah.

Pogoj za sprejem otroka v varstvo je, da nujno delo opravljata oba starša in da je otrok zdrav. Starši morajo predložiti tudi potrdilo delodajalca o upravičenosti do nujnega varstva, ki je objavljeno na spletnih straneh vseh treh javnih vrtcev. 
Nujno varstvo bo organizirano za otroke vpisane v tri javne celjske vrtce: Vrtec Anice Černejeve, Vrtec Tončke Čečeve in Vrtec Zarja. Potekalo bo brez organiziranih dejavnosti, v mešanih starostnih skupinah, in sicer v Vrtcu Tončke Čečeve, enota Gaberje (rumena hiša), na Mariborski cesti 43.
Če je le možno, staršem priporočamo naj otroci ostanejo doma. Za čas, ko bodo vrtci zaprti, so starši opravičeni plačila vrtca. 

Delo na Mestni občini Celje
Občinska uprava bo delovala normalno, Mestna blagajna in Glavna pisarna ostajata odprti, stranke pa (tudi, ko so uradne ure) sprejemamo le po predhodnem dogovoru. 

Igrišča
Zaenkrat otroških igral in športnih igrišč ne zapiramo, odsvetujemo pa njihovo uporabo, saj je tam verjetnost okužbe velika. Vsekakor je potrebno dosledno upoštevati vse varnostne ukrepe: največ 6 oseb, primerna varnostna razdalja, razkuževanje rok, nošenje mask. Občanom svetujemo, da z otroki raje obiskujejo rekreativne poti v naravi. Zelo pomembno je, da ravnamo samozaščitno in da tudi sami poskrbimo za svojo varnost in varnost drugih. 

Celebus
Skladno z ukrepi vlade za preprečevanje širjenja korona virusa s ponedeljkom, 26. 10. 2020, spreminjamo vozni red Celebusa. Vozil bo od ponedeljka do petka, ob sobotah in nedeljah ne bo vozil. Skladno z navodili vlade bo omejena tudi uporaba kapacitet avtobusov.

Mestna občina Celje
Trg celjskih knezov 9
3000 Celje
10x10
telefon: 03 42 65 700
10x10
e-pošta:   mestna.obcina@celje.si
splet:   moc.celje.si
Uradne ure v mestni upravi
Mestne občine Celje
ponedeljek:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 15.00
sreda:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 16.30
petek:
od 8.00 do 12.30

Iskanje

© 2012 Mestna občina Celje