Here is a great website where you can find free website templates or buy professional joomla templates online.
NOVICE IN OBVESTILA

Pametna mesta praznujejo evropski teden mobilnosti s hashtagom #WeMoveSmart


Celje, 10. september 2020 - #WeMoveSmart (premikamo se pametno) je nova kampanja socialnih medijev ob Evropskem tednu mobilnosti v mestih, ki sodelujejo pri projektih pametnih mest, financiranih s strani Evropske unije. Cilj je povabiti državljane, da delijo slike, videoposnetke ali kratke zgodbe o svojem trajnostnem načinu premikanja.

Trajnostna mobilnost je ena od prioritet pri razvoju Celja, o čemer pričajo številni projekti Mestne občine Celje: javni mestni promet Celebus, sistem izposoje koles KolesCE, sistem Park&Ride, širjenje mreže kolesarskih povezav, eksperimentalna ureditev Lilekove in Gubčeve ulice, upravljanje mobilnosti v MOC, postavitev električnih polnilnih postaj …

Ob letošnjem tednu mobilnosti, ki bo potekal od 16. do 22. septembra, je 17 projektov pametnih mest (tudi projekt POCITYF, v katerem sodeluje MOC)  začelo virtualni flashmob #WeMoveSmart, da bi sprožili diskusijo o trajnostni mobilnosti v mestih. Prometni sektor je eden od glavnih vzrokov za onesnaževanje zraka v mestnih območjih in prehod na zeleno mobilnost je bistvenega pomena za zagotavljanje dobre kakovosti življenja prebivalcem mest. Evropski teden mobilnosti, katerega tema je letos "mobilnost brez emisij za vse", je odlična priložnost za ozaveščanje o tej pomembni temi. Zato pametna mesta pozivamo: "Pokažite nam svoj zeleni način mobilnosti. Fotografirajte, posnemite, pišite kratke zgodbe o vaših zelenih mestnih poteh ter jih delite na družbenih medijih med evropskim tednom mobilnosti. Uporabite hashtag #WeMoveSmart". Noge, kolo, e-vozila, pa tudi javni prevoz so orodje za zmanjšanje emisij in prometnih zastojev.”

17 projektov pametnih mest financira Evropska komisija prek programa Obzorje 2020 in tako pomaga pri izvajanju različnih rešitev za pametno mobilnost v več kot 100 mestih.
"Mesta so v ospredju energetskega prehoda in Evropska komisija močno podpira prizadevanje za bolj trajnostno mobilnost v mestih. S to kampanjo v okviru tedna mobilnosti projekti delijo svoje pametne rešitve za mesta, podjetja in državljane, ki so lahko navdih in zgled drugim," pravi Jens Bartholmes, politični uradnik v Evropski komisiji in njena osrednja točka za velike projekte Smart City.
 
Med Evropskim tednom mobilnosti si bodo projekti pametnih mest tudi delili kartice z inovativnimi rešitvami, ki jih izvajajo, da bi zagotovili prehod na bolj trajnostno prihodnost mestnega prometa, zmanjšali uporabo avtomobilov in emisij iz prometa. Rešitve vključujejo vzpostavitev infrastrukture javnega prevoza na električni pogon, razvoj tehnologij povezovanja električnih vozil v omrežja, polnjenje električnih vozil na pametnih drogovih ulične razsvetljave, pametne sisteme napovedovanja gostote prometa, informacijske zaslone na sončno energijo v središčih, kjer poteka menjava vrste prevoza, in še veliko več.

Delite torej svoje #WeMoveSmart, videoposnetke in zgodbe na kanalih družabnih omrežij.

Vodilni evropski projekti Obzorja 2020, ki so začeli izvajati #WeMoveSmart, so:
POCITYF, v katerem sodeluje tudi Mestna občina Celje in katerega namen je mesta z bogato zgodovinsko-kulturno dediščino spremeniti v bolj učinkovita, zdrava in trajnostna življenjska okolja z energetsko pozitivnimi stavbami in okrožji.
ter

Atelier
+CityxChange
GrowSmarter
IRIS
MAKING-CITY
MAtchUP
mySMARTLife
REMOURBAN
REPLICATE
RUGGEDISED
Sharing Cities
SmartEnCity
Smarter Together
SPARCS
STARDUST
Triangulum

Poleg tega sta jih podprla evropska projekta ASTRABAT in DRIVEMODE, ki sta razvila novo litijsko baterijo za električna vozila in integriran pogonski sistem za električna in hibridna vozila.

Mestna občina Celje
Trg celjskih knezov 9
3000 Celje
10x10
telefon: 03 42 65 700
10x10
e-pošta:   mestna.obcina@celje.si
splet:   moc.celje.si
Uradne ure v mestni upravi
Mestne občine Celje
ponedeljek:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 15.00
sreda:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 16.30
petek:
od 8.00 do 12.30

Iskanje

© 2012 Mestna občina Celje