Here is a great website where you can find free website templates or buy professional joomla templates online.
NOVICE IN OBVESTILA

»Hvala!« je skromno in dostojanstveno dejal Janko Hartman, častni meščan Celja

Celje, 4. junij 2020 – V veliki dvorani Narodnega doma je danes župan Mestne občine Celje arhitektu Janku Hartmanu, ki je pomembno zaznamoval podobo našega mesta, podelil naziv častni meščan Celja. Podelil je tudi zlati grb, tri srebrne in tri bronaste grbe ter šest kristalnih celjskih grbov.

Zlati celjski grb je prejel gospodarstvenik Tomaž Benčina, srebrne grbe mag. Marijana Kolenko, Ekonomska šola Celje in Nogometni klub Celje, bronaste grbe dr. Borut Batagelj, Lenart Horvatič in Območna obrtno-podjetniška zbornica Celje. Kristalne celjske grbe so prejele odlične diplomantke Lucija Dežan, Hana Fideršek, Sara Jeromel, Lea Kukovičič, Nuša Ofentavšek in Hana Šrot.

Zaradi naših nagrajencev smo boljša, plemenitejša, uspešnejša, bolj povezana skupnost. Danes smo se jim poklonili v imenu vseh Celjank in Celjanov. Podelitev priznanj smo zaradi epidemije prestavili za skoraj dva meseca, praznik Celje sicer obeležuje 11. aprila.

Župan Mestne občine Celje Bojan Šrot je v svojem nagovoru med drugim povedal:
»Za nami je obdobje, kot ga še nismo doživeli, niti ga nismo pričakovali ali bili nanj pripravljeni, a smo se z njim po moji oceni zelo dobro soočili. Vesel sem, da sem bil priča tolikšni solidarnosti in nesebičnosti, kot so ju pokazali mnogi posamezniki, pa tudi podjetja. Na srečo smo številne projekte lahko nemoteno izvajali naprej, čeprav smo nekatera gradbišča za nekaj časa zaprli, ponekod pa so dela potekala celo hitreje, kot bi sicer. Zato se imamo kljub posledicam epidemije česa veseliti. Odličnost vsake skupnosti je pravzaprav odličnost ljudi, ki jo sestavljajo. Ponosen sem na vas, spoštovani prejemniki najvišjih priznanj. Zahvaljujem se vam, ker delate to mesto edinstveno. Hvala, ker nikoli ne obupate, ker verjamete vase, v svoje delo in v to mesto. Vsak od vas je v Celju svetla zvezda, ki mnogim kaže pot. Vsak od vas je marsikomu zgled in navdih.«

Prireditev, ki jo bo danes zvečer predvajala Televizija Celje, so pripravili režiser Kristian Koželj, avtor video portretov Igor Pečoler, avtor karikatur Milan Alašević ter glasbenika Boštjan Gombač in Saša Olenjuk.

Priznanja skupinska mala
Foto: Gregor Katič

Mestna občina Celje
Trg celjskih knezov 9
3000 Celje
10x10
telefon: 03 42 65 700
10x10
e-pošta:   mestna.obcina@celje.si
splet:   moc.celje.si
Uradne ure v mestni upravi
Mestne občine Celje
ponedeljek:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 15.00
sreda:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 16.30
petek:
od 8.00 do 12.30

Iskanje

© 2012 Mestna občina Celje