Here is a great website where you can find free website templates or buy professional joomla templates online.
NOVICE IN OBVESTILA

Na Cesti v Trnovlje smo izvedli začasno montažno krožišče


Celje, 21. maj 2020 – Na Cesti v Trnovlje pri podjetju Celjske mesnine smo izvedli začasno montažno krožišče. Če se bo izkazalo, da smo z novo prometno ureditvijo umirili promet, zagotovili večjo prometno varnost ter večjo pretočnost prometa, bomo na tem območju zgradili novo krožišče. Naložba je stala okoli 38.000 evrov, ki smo jih zagotovili v občinskem proračunu, vendar je pri tem potrebno poudariti, da so montažni elementi prenosljivi in da jih bomo, če se bomo pri Celjskih mesninah kasneje odločili za gradnjo končnega krožišča, lahko premestili na drugo lokacijo. 

Cesta v Trnovlje druga

Kot je znano, smo sredi maja končali z gradnjo krožišča na Glaziji, ki je Ljubljansko cesto povezalo z Garažno hišo Glazija in Splošno bolnišnico Celje, sicer pa je dolgoročno zelo pomembo tudi zaradi načrtovane širitve garažne hiše in ureditve izvoza za reševalna vozila Zdravstvenega doma Celje.
Na Mestni občini Celje se zavedamo, da je potrebno čimprej urediti tudi krožišči na križanju Partizanske ceste s cesto G1-570328 (cesta od Celja do Laškega, pri mostu čez Savinjo) in Kidričeve ceste z lokalno cesto za Slance in Bukovžlak. Za oba krožišča smo pripravili projektno dokumentacijo, vse postopke pa zdaj vodi Ministrstvo za infrastrukturo, saj sta Kidričeva cesta in cesta od Celja do Laškega državni. Kljub temu načrtujemo, da bi za prehodno obdobje (torej do izgradnje krožišča), na Kidričevi cesti pri odcepu za Slance postavili začasno montažno krožišče in na tak način zagotovili večjo pretočnost prometa in večjo prometno varnost.
 

Mestna občina Celje
Trg celjskih knezov 9
3000 Celje
10x10
telefon: 03 42 65 700
10x10
e-pošta:   mestna.obcina@celje.si
splet:   moc.celje.si
Uradne ure v mestni upravi
Mestne občine Celje
ponedeljek:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 15.00
sreda:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 16.30
petek:
od 8.00 do 12.30

Iskanje

© 2012 Mestna občina Celje