Here is a great website where you can find free website templates or buy professional joomla templates online.
Statične strani

Ukrepi Mestne občine Celje za pomoč občanom in za preprečevanje širjenja koronavirusa

V skrbi za zdravje občank in občanov je Mestna občina Celje sprejela ukrepe, s katerimi želimo ljudem pomagati in preprečiti širjenje koronavirusa. Odpovedani so vsi dogodki, zaprti so šole in vrtci, lokali in trgovine v skladu z direktivo vlade, zaprta so igrišča, Celebus ne vozi. Občanke in občane pozivamo, da se izogibajo stikom z drugimi ljudmi, da se z otroki ne zadržujejo na igriščih in da športnih aktivnosti v naravi ne izvajajo v skupinah. Samozaščitno ravnanje je zelo pomembno za vsakega posameznika in za vso skupnost.
Mestna blagajna in glavna pisarna Mestne občine Celje sta zaprti. Uradnih ur trenutno ni, na vsakem oddelku je zagotovljeno dežurstvo. Zaposleni delajo od doma in so dosegljivi po elektronski pošti in v nujnih primerih tudi po telefonu.

Izvajanje nalog na Upravni enoti Celje je omejeno na najbolj nujne zadeve, in sicer na način:
 • Za obisk upravne enote se mora stranka predhodno naročiti po telefonu oziroma po elektronsko preko sporočil na e-naslov upravne enote (ue.celje@gov.si) ali preko navadne pošte;
 • Vloge strank, razen v nujnih primerih, do preklica upravna enota sprejema zgolj v elektronski obliki ali po navadni pošti.
 • Sklepanje zakonskih ali partnerskih zvez se do preklica ne izvaja.
 • Za dodatne informacije lahko pokličete na telefonsko številko (03) 42 65 300 ali pišete na elektronski naslov: ue.celje@gov.si

Od 16. 3. 2020 stranke vstopajo v UE izključno preko vhoda na Ljubljanski cesti 1, Celje. Pred vstopom v atrij si morajo obvezno razkužiti roke.
Splošna bolnišnica Celje Da bi zmanjšali tveganje za prenos okužbe na paciente, ki v bolnišnico prihajajo in se v njej zdravijo zaradi drugih zdravstvenih težav, na minimum, so v bolnišnici organizirali dve ločeni enoti z delovišči za nudenje nujne medicinske pomoči. Vzpostavili so posebno triažo pod nadstreškom Urgentnega centra Celje. Na tej triaži na osnovi vprašalnika in osnovnih meritev paciente ločijo v dve skupini. Pacienti, ki so potencialno okuženi z novim koronavirusom, bodo preko vhoda št. 20 (vhod v Urgentni center Celje) vstopili v UCC COVID, kjer bodo obravnavani. Pacienti, ki ne kažejo nobenih znakov okužbe z novim koronavirusom, pa bodo ob prejemu posebnega obrazca napoteni na vhod št. 6 (vhod na nekdanjo urgenco), kjer bo vstopno mesto za zagotovitev nujne medicinske pomoči v UCC NOVI.Pod nadstreškom Urgentnega centra Celje sprejemajo otroke in odrasle.

Za obravnavo otrok, ki sledi triaži, je pri otrocih, ki ne kažejo znakov okužbe, predvidena obravnava v ambulanti Otroškega oddelka (vhod št.14). Obravnava otrok, ki so potencialno okuženi, pa poteka v UCC COVID. Vse, ki boste nujno medicinsko pomoč iskali v bolnišnici prosijo, da se dosledno držite navodil zdravstvenega osebja in tako zaščitite sebe, druge paciente in osebje bolnišnice.

Zdravstveni dom Celje Zdravstveni dom deluje po posebnem režimu. Vstop v ZD Celje bo do preklica mogoč le skozi vhod z zadnjega parkirišča (pri dvigalu). V kolikor imate znake okužbe (slabo počutje, kašelj, povišana telesna temperatura, oteženo dihanje …) in potrebujete nasvet zdravnika, NAJPREJ POKLIČITE! Ključne informacije so objavljene tukaj: https://www.zd-celje.si/si/

Zaprli so tudi vse zobozdravstvene ambulante. Nujne zobozdravstvene primere obravnavajo v dežurni ambulanti, za okužene z virusom COVID-19 pa deluje posebna zobozdravstvena ambulanta v izpostavi na Dobrni.

 Zaradi zagotavljanja nemotene preskrbe z zdravili so Celjske lekarne spremenile delovni čas nekaterih enot: 

Lekarna CENTER

Stanetova 13 a, 3000 Celje
ponedeljek - sobota: 8.00 - 18.00; Oddelek brez recepta: pon - pet 8.00 - 16.00, sob: 8.00 - 12.00; Dežurstvo: pon - sob 18.00 - 22.00, ned in prazniki 8.00 - 22.00

Lekarna GREGORČIČEVA

Gregorčičeva 5, 3000 Celje
od 17. 3. 2020 dalje ZAPRTA.

Lekarna OTOK

Ljubljanska 18b, 3000 Celje
ponedeljek - petek: 8.00 - 16.00

Lekarna NOVA VAS

Ul. bratov Vošnjakov 12, 3000 Celje
ponedeljek - petek: 8.00 - 17.00 | sobota: 8.00 - 12.00

Lekarna LAVA

Pucova 9c, 3000 Celje
ponedeljek - petek: 8.00 - 16.00

Lekarna PLANET

Mariborska 128, 3000 Celje
od 21. 3. 2020 do preklica odprta:  ponedeljek - sobota: 8.00 - 17.00

Lekarna CITYCENTER

Mariborska 100, 3000 Celje
od 21. 3. 2020 do preklica odprta:  ponedeljek - sobota: 8.00 - 17.00
Apoteka Pri teatru pon – pet: 8.00 – 14.00, sob: 8.00 – 12.00
Informacije: www.lekarnanaklik.si
V prostorih Mestne občine Celje deluje operativno-komunikacijski center Civilne zaščite Celje, ki sprejema klice občank in občanov. Če potrebujete pomoč lahko pokličete:
 • 03 491 09 20 – pomoč občanov, ki sami ne morejo od doma, pri opravkih v trgovini in lekarni
 • 041 774 686 – splošne informacije za pomoč občanom
Pri nakupih v trgovinah in lekarnah gre za nudenje nujne pomoči. Če je to mogoče, se najprej obrnite na sorodnike, sosede in prijatelje. Med tednom operativno-komunikacijski center klice sprejema od 8.00 do 19.00, ob sobotah pa od 8.00 do 15.00. Predstavnike gospodarstva prosimo, da svoje potrebe po zaščitni opremi sporočajo na civilna.zascita@celje.si.
Varstvo otrok v Mestni občini Celje bo potekalo na domu staršev otroka. Tako otroci kot prostovoljci morajo biti zdravi in ne smejo kazati bolezenskih znakov. Starši in prostovoljci bodo prejeli ustrezna navodila in podpisali izjavo. Starši, ki potrebujejo varstvo za svoje predšolske otroke, naj to sporočijo na elektronski naslov ravnateljice Vrtca Tončke Čečeve: ravnateljica.vtc@siol.com ali po telefonu 041 612 473. Starši osnovnošolskih otrok, ki potrebujejo varstvo, naj to sporočijo ravnatelju III. osnovne šole Celje: aleksander.verhovsek@3os-celje.si ali 031 343 057. Do tovrstnega varstva otrok so upravičeni starši predšolskih otrok in otrok od 1. do 5. razreda, ki opravljajo delo, ki je nujno za delovanje družbe in države v izrednih razmerah, če sta oba starša zaposlena v eni od naštetih organizacij in imata oba razporeditev dela v isti izmeni.
Mestna občina Celje celjskim osnovnošolcem iz socialno ogroženih družin s pomočjo OŠ Lava zagotavlja tople obroke hrane. Starši lahko hrano za svoje otroke prevzamejo na severni strani parkirišča OŠ Lava. Zaradi odredbe, ki prepoveduje zbiranje več kot pet oseb na javnem mestu, prehranjevanje ni dovoljeno na mestu prevzema. Obroke hrane delimo enkrat na dan, in sicer od ponedeljka do petka, med 11. in 12. uro. Starši morajo imeti s sabo svojo posodo za hrano (menažno posodo). Upoštevati morajo medsebojno varnostno razdaljo (najmanj 1,5 metra). Po hrano lahko pridejo le, če so zdravi in ne kažejo simptomov bolezni ali prehlada. Tako bo vse dokler bodo trajale izredne razmere. Seznam upravičenih otrok se dopolnjuje.
V Mestni občini Celje je v program Javna kuhinja mesečno vključenih nekaj več kot 300 oseb, ki so materialno ogroženi in jim je potrebno zagotoviti dnevni topli obrok. Te dni so prejemali »lunch pakete«, od sobote dalje pa bodo spet imeli na voljo topel obrok. Uporabniki ne morejo več jesti v jedilnici, ki je zaradi epidemije zaprta, temveč paket hrane dobijo na delilni liniji. S sabo morajo imeti svojo, čisto embalažo, upoštevati pa morajo tudi higienske ukrepe in varnostno razdaljo med ljudmi. Delovni čas javne kuhinje je od ponedeljka do petka, od 11. do 13. ure, ob sobotah, nedeljah in praznikih pa od 10. do 12. ure.
Za vse, ki v tem času potrebujejo pogovor, nasvet ali pa samo toplo besedo.

Zdravstveni dom Celje:
 • psihologinja Maruša Naglič je dosegljiva od ponedeljka do petka, od 7. do 15. ure, po telefonu 051 636 192 in elektronski pošti marusa.naglic@zd-celje.si;
 • za starše, otroke in mladostnike: Center za duševno zdravje otrok in mladostnikov Celje, T: 03 543 4323 ali e-pošta: cdzom@zd-celje.si, vsak delovni dan, od 7.30 do 14.30;

Javni zavod Socio: psihologinja in logoterapevtka Tanja Peček je dosegljiva po telefonu 031 350 344, in sicer vsak delovni dan, med 10. in 13. uro ter med 15. in 18. uro.

Nevladna humanitarna organizacija Ozara Slovenija psihosocialno pomoč nudi od ponedeljka do petka, med 8. in 15. uro, po telefonu 070 550 667 ali 03 49 25 750 in po elektronski pošti tanja.mlac@ozara.org.

Dnevni center Slovenskega združenja za duševno zdravje - Šent Celeia Celje: Svetovalka Nives Kodela in mentor Željko Zule sta vsak delovni dan dosegljiva med 9. in 13. uro, po telefonu 03 428 88 91 in elektronski pošti: nives.kodela@dc.sent.si, zeljko.zule@dc.sent.si.

Psihološka podpora v stiski za odrasle: Svetovalnice za psihološko pomoč Posvet osebam v duševni stiski omogočajo pogovore po telefonu 031 778 772, vsak delovni dan, med 8. in 18. uro.

Spletna svetovalnica za mladostnike: anonimen dostop do strokovnega nasveta na www.tosemjaz.net

Koristne informacije v času epidemije: https://www.tosemjaz.net/clanki/epidemija-koronavirusa/

Vodena meditacija »stop koronavirusu« zavoda Šola Luči iz Maribora: Youtube povezava

Celebus do nadaljnjega ne vozi. Vsi uporabniki mesečnih vozovnic bodo o prenosu le-teh pravočasno obveščeni. Vsa javna parkirišča v Mestni občini Celje (razen garažnih hiš) so do preklica brezplačna. Vse voznike prosimo, da so pri parkiranju obzirni in upoštevajo veljavna pravila. Označena parkirišča za invalide so namenjena samo njim.

Tudi v javnem sistemu izposoje koles KolesCE so uvedeni zaščitni ukrepi, s katerimi želimo zajeziti širjenje koronavirusa in našim občankam ter občanom zagotoviti čim večjo varnost.

V podjetju Nomago, d. o. o., zagotavljajo, da dosledno upoštevajo navodila NIJZ in Ministrstva za zdravje. Njihova ekipa ob vsaki razporeditvi ali servisu držala koles razkuži. Na vsaki postaji čistijo tudi zaslone terminalov. Ker pa ne morejo zagotavljati, da bi bila držala koles razkužena po vsaki uporabi, svetujejo uporabnikom, naj si po vožnji skrbno umijejo roke in si jih razkužijo. Obvestilo o zaščitnih ukrepih so uporabnikom poslali preko mobilne aplikacije, objavili pa so ga tudi na spletni strani kolesce.si.

Zaradi širjenja koronavirusa se je število uporabnikov sistema KolesCe bistveno zmanjšalo. V dneh pred razglasitvijo epidemije je KolesCE na dan najelo od 200 do 250 uporabnikov, v zadnjih dneh pa beležimo okoli 60 najemov na dan. Vse uporabnike prosimo, naj vozijo previdno, da zaradi poškodb ne bodo dodatno obremenjevali zdravstvenega sistema.

Simbio Nemoteno poteka izvajanje naslednjih dejavnosti: zbiranje in odvoz embalaže, mešanih komunalnih odpadkov in bioloških odpadkov po sistemu odvoza od vrat do vrat, javna higiena (praznjenje koškov …) ter zaenkrat tudi praznjenje ekoloških otokov.
 • Zbirna centra za ločeno zbiranje odpadkov, ki zaenkrat ostajata odprta ob nespremenjenem delovnem času in ob dodatnih zaščitnih ukrepih (posamični vstopi, razkuževanje ...), sta: Zbirni center Žalec in Zbirni center Bukovžlak; vsi ostali zbirni centri (Vojnik, Andraž-Polzela, Vransko, Braslovče) bodo odprti samo ob sobotah po običajnem sobotnem delovnem času;
 • Odpovedano je zbiranje kosovnih odpadkov na klic.
 • Odpovedano je praznjenje greznic in malih čistilnih naprav po rednem programu.
 • Odpovedano je menjavanje posod.
 • Pomladanska akcija zbiranja nevarnih odpadkov na terenu je prestavljena.
 • Pomladanske čistilne akcije so prestavljene.
 • Vloge strank sprejemajo zgolj v elektronski obliki ali po navadni pošti.
 • Strank na sedežu podjetja na Teharski cesti ali v upravi na Bukovžlaku ne sprejemajo.

Energetika Celje Do nadaljnjega je za stranke zaprta upravna stavba ENERGETIKE CELJE, d. o. o., na Smrekarjevi ulici 1. Kontakti: info@energetika-ce.si Centrala 03 425 33 00 Zamenjava dobavitelja 03 425 33 53/06 Sporočanje stanj plinomerov 080 15 99 Izdaja soglasij, priprava dela 03 425 33 24 Fakturiranje in reklamacije 03 425 33 40 Ob nujnih dostavah ali urejanju dokumentacije, pozvonite na zvonec pred sprejemno pisarno v pritličju upravne stavbe. V primeru okvar ali težav pri dobavi toplote ali zemeljskega plina pokličite na dežurne številke: DEŽURNA SLUŽBA - ZEMELJSKI PLIN: 041 633 453 DEŽURNA SLUŽBA - DALJINSKO OGREVANJE: 051 230 771

Vodovod – kanalizacija Upravna stavba podjetja na Lavi 2a in Centralna čistilna naprava Celje v Tremerjah sta zaprti za stranke. Uporabnike prosijo, da pred morebitnim osebnim obiskom skušajo zadeve rešiti na enega izmed načinov:
 • pisna zahteva: Lava 2a, 3000 Celje
 • e-pošta: info@vo-ka-celje.si
 • tel. št.: 03 42 50 300
 • poštni nabiralnik
Ob nujnih dostavah ali urejanju dokumentacije pozvonite na zvonec na ograji za službeni dovoz (na obeh lokacijah). Splošne informacije, reklamacije in vprašanja v zvezi z izstavljenimi računi: 03 42 50 300. Okvare ali težave pri oskrbi s pitno vodo, odvajanju in čiščenju odpadne vode in vzdrževanju javnih cest: 03 42 50 300.
Sprejeli smo vse potrebne ukrepe za varnost prodajalcev in kupcev: Zagotovili smo priporočeno razdaljo med branjevkami, jih opremili z razkužili in rokavicami, zaprli sanitarije, gostinske lokale in preklicali prodajo neživilskih izdelkov. Na Mestni tržnici Celje ostajajo odprti lokali s hrano in prodaja kmetijskih in drugih živilskih izdelkov. Prodaja neživilskih izdelkov je začasno zaustavljena, zaprti so gostinski lokali. Zaradi zmanjšanja možnosti okužbe so do nadaljnjega zaprli sanitarije za obiskovalce, do sanitarij lahko dostopajo le ponudniki na tržnici. Vabimo kmete, da svoje izdelke ponudijo na tržnici. Obrnejo naj se na javno podjetje Simbio: 041 328 008, trznica@simbio.si.
Prepoved zbiranja več kot pet ljudi na javnih površinah velja tudi za pogrebe. Podjetje Veking že sprejema samo stranke za prijavo pogreba, in sicer izključno po dve zdravi osebi. Za druge informacije so dosegljivi po elektronski pošti veking@t-2.net. Pravila je nujno potrebno upoštevati, saj bomo samo z doslednim spoštovanjem vseh doslej sprejetih ukrepov preprečili širjenje koronavirusa in obvarovali življenja.
Na območju Mestne občine Celje je do preklica prepovedano kurjenje v naravnem okolju. Odredba je sprejeta zaradi zagotavljanja delovanja javne gasilske službe za druge potrebe v času epidemije koronavirusa.

Mestna občina Celje
Trg celjskih knezov 9
3000 Celje
10x10
telefon: 03 42 65 700
10x10
e-pošta:   mestna.obcina@celje.si
splet:   moc.celje.si
Uradne ure v mestni upravi
Mestne občine Celje
ponedeljek:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 15.00
sreda:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 16.30
petek:
od 8.00 do 12.30

Iskanje

© 2012 Mestna občina Celje