Here is a great website where you can find free website templates or buy professional joomla templates online.
NOVICE IN OBVESTILA

Obisk madžarske veleposlanice in profesorjev iz Dubrovnika

Celje, 13. februar 2020 - Župan, podžupanja in podžupan Mestne občine Celje so danes sprejeli veleposlanico Madžarske Nj. Eksc. Edit Szilágyine Bátorfi, ki po petih letih zaključuje delo v Sloveniji.

Veleposlanica je povedala, da je že od svojega prvega obiska v Celju, leta 2018, navdušena nad našim mestom, predvsem nad prezentacijo celjske zgodovine. Obiskala je razstavišče Celeia – Mesto pod mestom in Stari grad Celje. Poleg obiska Mestne občine Celje se je danes pogovarjala še s predstavniki Celjskega sejma, saj bo Madžarska letos partnerica na Mednarodnem sejmu obrti in podjetnosti. Prav gospodarsko sodelovanje med našima državama je tisto, ki potrebuje še nekaj spodbude, sta se strinjala župan in veleposlanica.

Madzarska veleposlanica

Dopoldne so nas obiskali tudi profesorji z Gimnazije Dubrovnik, ki jih gosti Gimnazija Lava. Sodelovati so začeli leta 2017. Leta 2018 je 7 učiteljev Gimnazije Lava gimnazije odšlo na enotedenski job shadowing na Gimnazijo Dubrovnik s poudarkom na naravni in kulturni dediščini, v letu 2019 pa so realizirali tudi izmenjavo 20 dijakov (3 profesorji in 20 dijakov je v januarju gostovalo v Celju, kjer so bili nastanjeni pri svojih vrstnikih, naši dijaki pa so v začetku septembra vrnili obisk v Dubrovniku). Tokrat delo profesorjev Gimnazije Lava opazujejo kolegi iz Dubrovnika. Ogledali so si Celje in bližnjo okolico, pa tudi na Bled in Bohinj.
Dijaške izmenjave bodo izvajali tudi v prihodnje, vsako leto, glavna tema pa bo bogata kulturna in naravna dediščina obeh dežel. V prihodnje si želijo povezati še širše.
Takšnih obiskov smo na MOC vedno veseli, saj je prav sodelovanje, ki vključuje naše šole in mlade, bistveno za dolgoročno medmestno partnerstvo. Prepričani smo, da se lahko drug od drugega marsikaj naučimo, mladim pa s tem, ko jim omogočamo sodelovanje v izmenjavah, širimo obzorja in bogatimo njihova življenja. Lepo je, da so skupne interese našli tudi profesorji. Lokalne skupnosti, mesta in naši prebivalci smo lahko in tudi smo vzor dobrih medsosedskih odnosov.

Dubrovnik prof

Mestna občina Celje
Trg celjskih knezov 9
3000 Celje
10x10
telefon: 03 42 65 700
10x10
e-pošta:   mestna.obcina@celje.si
splet:   moc.celje.si
Uradne ure v mestni upravi
Mestne občine Celje
ponedeljek:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 15.00
sreda:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 16.30
petek:
od 8.00 do 12.30

Iskanje

© 2012 Mestna občina Celje