Here is a great website where you can find free website templates or buy professional joomla templates online.
NOVICE IN OBVESTILA

Bojan Šrot: »Celje je edinstveno mesto.«


Celje, 19. december 2019 – Župan Mestne občine Celje Bojan Šrot je danes na tradicionalnem novoletnem sprejemu gostil celjske gospodarstvenike, predstavnike javnih zavodov in družb, mestne svetnike in svetnice, prejemnike najvišjih priznanj Mestne občine Celje in predstavnike medijskih hiš.
Bojan Šrot: »Vedeti, videti, znati, hoteti, misliti dobro … Vse to in še kaj so lastnosti uspešnih ljudi. Ljudi, kakršni ste se danes zbrali v čudovitem ambientu prekrasne dvorane celjskega Narodnega doma. Jaz si želim, da bi te lastnosti imelo čim več Celjank in Celjanov, kajti več kot bo med nami uspešnih posameznikov, uspešnih institucij, bolj bomo uspešni kot celota.
Iztekajoči se dnevi prazničnega decembra so namenjeni temu, da malce pogledamo nazaj, da naredimo bilanco tega, kar smo delali. (…) Jaz ocenjujem to leto kot zelo dobro, morda celo odlično. Celjskemu gospodarstvu gre odlično, je eno najboljših v Sloveniji, imamo rekordno nizko brezposelnost in tudi ostale institucije, drugi segmenti družbenega življenja odlično delujejo. (…) Za nami je nadpovprečno leto, uspelo nam je veliko stvari, cela vrsta odličnih projektov se še realizira. Lahko se pohvalimo, da smo med vsemi mestnimi občinami druga najuspešnejša po kriteriju črpanja evropskih sredstev iz mehanizma celostnih teritorialnih naložb.«
Župan je spomnil na nekatere najpomembnejše projekte, ki so zaznamovali minulo leto: javni mestni potniški promet – Celebus, javni sistem izposoje koles – KolesCE, energetsko prenovo osmih javnih objektov, prenovo veleblagovnice, kjer bo dobil prostore znanstveno zabavni tehnološki park, prenovo Lilekove in Gubčeve ulice, priprave na gradnjo 142 novih stanovanj, parkirišče Park&Ride, … Prihodnje leto bo med drugim zaznamovala gradnja prizidka k OŠ Hudinja.
»V mestu se izvaja cela vrsta projektov, ki jih vodijo občina in vse družbe in zavodi v tem sistemu, in bodo pomembno vplivali na razvoj mesta. Pričakujem, da bo tako dinamično tudi v letih 2020 in 2021. Začeli bomo graditi 22 km kolesarskih stez, dogradili kanalizacijski sistem v vzhodnem predelu mesta v sodelovanju s sosednjima občinama Vojnik in Štore in še kaj.
Celje je edinstveno mesto. Je lepo, je lepo urejeno, ima bogato kulturno dediščino in v njem živijo delovni, ustvarjalni, inovativni ter prijazni in gostoljubni ljudje. Celje je tudi mesto številnih presežkov in priložnosti, ki čakajo na to, da jih kdo izkoristi. Smo edino slovensko mesto, ki je dobilo nagrado Europa Nostra za ohranjanje kulturne dediščine na področju konservatorstva, imamo največje pokrito arheološko razstavišče v Sloveniji, smo mesto, ki ima največ javnih stanovanj na prebivalca, največ športnih površin na prebivalca v Sloveniji, največ javnih gozdov v svoji lasti, mesto, ki ima edino v Sloveniji na evropsko predpisan način urejeno ravnanje s komunalnimi odpadki in blatom iz čistilnih naprav, lepo skrbimo za mestno in primestno območje, vsako leto zasadimo preko 100 novih dreves in grmovnic, smo mesto v katerem se je zaljubil Alfred Nobel, edino slovensko mesto, ki ima otroški muzej ter - s čimer se ne hvalimo preveč radi – edino mesto, ki ima erotično galerijo Račka in erotični sejem. 
Seveda pa se bo vedno našel kdo, ki bo rekel, da smo najbolj onesnaženo mesto v Sloveniji, če ne na svetu in širše, čeprav ne vem po katerih kriterijih in katerih merilih. Vedno se bo našel kak primerek, ki je pripravljen za pet minut medijske pozornosti z neprikritim užitkov primerjati Celje s Černobilom, ne zavedajoč se pri tem, kakšno nepopravljivo škodo s tem povzroča ljudem, ki tukaj živijo in delajo, pri čemer takšne izjave v ničemer ne pripomorejo k izboljšanju okolja in kvalitete življenja v mestu. Celje je zagotovo tisto slovensko mesto ali celo slovenska občina, ki je ravno na področju varovanja, izboljšanja okolja naredilo največ. To je merljivo z različnimi podatki, kvantitativnimi podatki, je pa res, da tega teka na dolge proge nismo vsi začeli z iste štartne pozicije.«
 
Župan se je prisotnim iskreno zahvalil za njihovo delo in prispevek k razvoju in napredku mesta, k višanju kvalitete življenja vseh prebivalcev mesta, za odlično sodelovanje in partnerstvo. Vsem je zaželel lepe praznike in vse dobro v novem letu.

Že 22. leto zapored je sprejem pripravil Igor Jelen – Iggy, Celjan in lastnik Plesnega Teatra Igen. Program so sooblikovali Mladinski simfonični orkester Glasbene šole Celje z maestrom Matjažem Brežnikom, pianist Georg Krajnc, solista Željka Predojević in Boštjan Korošec, solistka SNG Opera balet Maribor Tijuana Križman Hudernik in plesalka Plesnega teatra Igen Eva Janković.

Mestna občina Celje
Trg celjskih knezov 9
3000 Celje
10x10
telefon: 03 42 65 700
10x10
e-pošta:   mestna.obcina@celje.si
splet:   moc.celje.si
Uradne ure v mestni upravi
Mestne občine Celje
ponedeljek:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 15.00
sreda:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 16.30
petek:
od 8.00 do 12.30

Iskanje

© 2012 Mestna občina Celje