Here is a great website where you can find free website templates or buy professional joomla templates online.
NOVICE IN OBVESTILA

Celje proslavilo 30 let prijateljstva z nemškim mestom Singen

Celje, 7. oktober 2019 – Z zasaditvijo lipe v Mestnem parku in slovesnostjo v  Narodnem domu smo v petek proslavili 30 let prijateljstva med Celjem in nemškim mestom Singen, ki leži ob Bodenskem jezeru. Od leta 1989, ko je bila prvič podpisana partnerska pogodba, je iskreno prijateljstvo povezalo mnogo prebivalcev obeh mest, ki sodelujejo predvsem na področju kulture, šolstva, rdečega križa in gasilstva. 
Še posebej pomembno je, da so se trdne prijateljske vezi stkale tudi med mladimi. Mednarodnih izmenjav se je doslej udeležilo že okoli 700 dijakov iz Celja in Singna, ki bodo zagotovo nadaljevali tradicijo in dobro sodelovanje na različnih področjih še nadgradili.

Singen3 foto Nik Jarh Copy
Foto: Nik Jarh
Sodelovanje med obema mestoma pa je pomembno tudi  zaradi izmenjave dobrih praks. Delegacija iz Singna, ki jo je vodil dolgoletni nadžupan  Bernd Häusler, je bila presenečena, da se je od njihovega zadnjega obiska v Celju toliko spremenilo. Ker je tudi pri njih skrb za čistejše okolje ena od prednostnih nalog, so bili še posebej navdušeni nad sistemom javne izposoje koles KolesCe.  Seznanili so se s pomembnejšimi projekti, ki jih je Mestna občina Celje uresničila v zadnjem obdobju in si ogledali nekatere kulturne in turistične znamenitosti. 
Nadžupan Häusler je bil tudi pobudnik, da skupaj z županom Bojanom Šrotom v Mestnem parku zasadita lipo, ki ima za Slovence poseben simbolni pomen. Prijateljstvo, ki je med mestoma in ljudmi trideset let raslo in se razvijalo, je tako na simbolni način ponovno dobilo korenine. 

Singen4 foto Nik Jarh Copy
Foto: Nik Jarh

Mestna občina Celje
Trg celjskih knezov 9
3000 Celje
10x10
telefon: 03 42 65 700
10x10
e-pošta:   mestna.obcina@celje.si
splet:   moc.celje.si
Uradne ure v mestni upravi
Mestne občine Celje
ponedeljek:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 15.00
sreda:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 16.30
petek:
od 8.00 do 12.30

Iskanje

© 2012 Mestna občina Celje