Here is a great website where you can find free website templates or buy professional joomla templates online.
NOVICE IN OBVESTILA

Mestna občina Celje je v sredo, 18. septembra, na uredništvo Planet TV naslovila odgovor na prispevek z naslovom Ogroženo zdravje otrok

Odgovor Mestne občine Celje:
V prispevku z naslovom Ogroženo zdravje otrok, ki je bil predvajan v ponedeljek, 16. septembra 2019, na Planet TV, je voditelj Mirko Mayer v uvodnem stavku poudaril, da je Celje slovenski Černobil. Primerjava našega mesta s Černobilom, kjer se je zgodila najhujša nesreča v zgodovini jedrske energije, je absurdna, zastrašujoča in meče slabo luč tako na Mestno občino Celje kot na celotno državo Slovenijo. 
Neprimerna in neresnična je tudi trditev, da je območje Stare Cinkarne najbolj kontaminirano naseljeno območje v Evropi. Voditeljica Valentina Plaskan je dejala, da tako opozarjajo strokovnjaki, kar je po našem mnenju zavajajoče in ni v skladu z etičnimi in profesionalnimi pravili novinarskega kodeksa. 
Gospod Boris Šuštar namreč ni strokovnjak, ampak je predstavnik Civilne iniciative Celje. Njegove senzacionalistične primerjave s Černobilom strašijo ljudi in v ničemer ne prispevajo k našim prizadevanjem, da bi bila sanacija celjskih vrtcev čim prej končana. 
Na Mestni občini Celje razumemo, da so starši otrok, ki obiskujejo celjske javne vrtce, zaskrbljeni in da si želijo čimprejšnje sanacije. Skupaj z Ministrstvom za okolje in prostor pripravljamo sestanek, na katerem bodo dobili odgovore na vsa svoja vprašanja. Ker gre za občutljivo temo, v katero so vpleteni naši otroci, pa si zelo želimo, da bi tudi mediji o njej korektno poročali in da ne bi z napačnimi in nepreverjenimi podatki med starši sejali še večjega strahu. 

Mestna občina Celje
Trg celjskih knezov 9
3000 Celje
10x10
telefon: 03 42 65 700
10x10
e-pošta:   mestna.obcina@celje.si
splet:   moc.celje.si
Uradne ure v mestni upravi
Mestne občine Celje
ponedeljek:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 15.00
sreda:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 16.30
petek:
od 8.00 do 12.30

Iskanje

© 2012 Mestna občina Celje