Here is a great website where you can find free website templates or buy professional joomla templates online.
NOVICE IN OBVESTILA

Na Šmartinskem jezeru vse pripravljeno za wake deskanje


Celje, 13. avgust 2019 – Mestna občina Celje in javno podjetje ZPO sta na Šmartinskem jezeru postavila wake žičnico. V predvidoma mesecu dni bo žičnica začela poskusno obratovati.

Mestna občina Celje je uspela pridobiti vse projekte in vodno soglasje za wake žičnico. Postavili smo pomola na obeh straneh za namestitev nosilnih stebrov. V teku je montaža naprave, postaviti je potrebno tudi pomole za deskarje.
Mestna občina Celje je izvedla in financirala vsa gradbena in pripravljalna dela, dostope in podobno. Upravljalec wake žičnice in drugih športnih objektov na tem območju bo ZPO, ki je tudi kupil opremo za novo napravo. Vrednost vseh del in opreme je okoli 60.000 evrov.

V načrtu imamo tudi izgradnjo še pomolov za izplutje kajakov, kanujev, supov in pomol, ki bo omogočal privez manjšim turističnim plovilom na elektro pogon. V sklopu izvajanja rednih vzdrževalnih del načrtujemo sanacijo dela cestnega odseka, ki vodi do čolnarne Muzelj. V načrtu imamo nadaljevanje izgradnje pešpoti ob Šmartinskem jezeru, projektna dokumentacija je že v izdelavi.

V izdelavi je tudi projektna dokumentacija za ureditev obstoječega parkirišča pod pregrado, ki bo namenjeno parkiranju osebnih vozil, avtobusov in avtodomov. S parkirišča bo urejena ločena pot za dostop do navezovalne ceste do gostinskega objekta Brkati som. Načrtujemo tudi izgradnjo kanalizacije. Ko bomo pridobili vsa zemljišča, bomo začeli z deli.

wake sj

Mestna občina Celje
Trg celjskih knezov 9
3000 Celje
10x10
telefon: 03 42 65 700
10x10
e-pošta:   mestna.obcina@celje.si
splet:   moc.celje.si
Uradne ure v mestni upravi
Mestne občine Celje
ponedeljek:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 15.00
sreda:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 16.30
petek:
od 8.00 do 12.30

Iskanje

© 2012 Mestna občina Celje