Here is a great website where you can find free website templates or buy professional joomla templates online.
NOVICE IN OBVESTILA

Ustanovljen je javni zavod Tehno park


Celje, 2. julij 2019 – Mestni svet Mestne občine Celje je danes po hitrem postopku sprejel Odlok o ustanovitvi javnega zavoda Tehno park na Gubčevi ulici 1 v Celju, kjer že od marca potekajo gradbena dela za ureditev poljudno - znanstvenega parka in co-working prostorov.
Javni zavod Tehno park je 100 % lasti Mestne občine Celje in bo upravljal poljudno – znanstveni park v 1. in 2. nadstropju ter zagotavljal co-working prostore v 3. nadstropju. Temu primerno bo tudi registriran za izobraževalno dejavnost, oddajanje poslovnih prostorov v najem idr.

V Tehno parku želi Mestna občina Celje z vključevanjem od najmlajših generacij dalje obiskovalcem ponuditi okolje, kjer bodo smiselno povezani igra, izobraževanje in raziskovanje znanosti. Namen je mladim omogočiti pridobivanje znanja o znanosti na zabaven in privlačen način. Projekt smo zasnovali v tesnem sodelovanju z lokalnimi šolami in Inkubatorjem Savinjske regije, ki bo dobil dodatne prostore v tretjem nadstropju.

»Projekt Generator« se izvaja v okviru Operativnega programa za izvajanje evropske kohezijske politike v obdobju 2014–2020. V začetku leta je občina prejela sklep o sofinanciranju iz Evropskega sklada za regionalni razvoj v višini 3.640.270 EUR. Celotna vrednost projekta znaša 5.920.054 EUR, od tega je milijon namenjen opremljanju tehnološko-znanstvenega parka.
Marca je izbrani izvajalec del, podjetje Remont, d. d., začel z gradbeno obrtniškimi in inštalacijskimi deli, ki potekajo v skladu s terminskim planom. Dela so zahtevna, saj je stavba zaščitena s strani ZVKD, hkrati pa moramo omogočati normalno delovanje trgovine in lokala v pritličju. Trenutno se obnavlja fasada in izvaja toplotna izolacija objekta. Na zunaj bo videz objekta spominjal na nekdanjega, ko je bila v stavbi še veleblagovnica T. Menjujemo tudi strešno kritino, stavba bo dobila v celoti novo ostrešje. Izvajajo se strojne in elektro instalacije. Dela zajemajo tudi zamenjavo oken in obnovo notranjosti stavbe nekdanje blagovnice. Izvajalec bo dogradil tudi vhodno avlo in panoramsko dvigalo. Z deli bo predvidoma zaključil novembra 2019.

Na podlagi pripravljenega idejnega koncepta in programa parka, ki je bil pripravljen skupaj z zunanjim svetovalcem, smo v aprilu objavili Javno naročilo: »Oblikovanje, izdelava, dobava in vgradnja eksponatov za poljudnoznanstveni park Generator«. Po preverjanju ponudb in odločitvi o izbiri smo v juniju z izvajalcem, podjetjem RPS, d. o. o., ki ima reference s področja izvedbe zahtevnih muzejskih in razstavnih interaktivnih postavitev, podpisali pogodbo. Ocenjena pogodbena vrednost storitvenih del, ki jih bo izvedel izvajalec je 993.732,70 €. Dobava in vgradnja eksponatov se načrtuje po dokončanju vseh gradbenih, obrtnih in inštalacijskih del.

Na Mestni občini Celje želimo, da Tehno park ter Gubčeva in Lilekova ulica s trgovinicami in lokali postanejo novo središče dogajanja v mestu.

Mestna občina Celje
Trg celjskih knezov 9
3000 Celje
10x10
telefon: 03 42 65 700
10x10
e-pošta:   mestna.obcina@celje.si
splet:   moc.celje.si
Uradne ure v mestni upravi
Mestne občine Celje
ponedeljek:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 15.00
sreda:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 16.30
petek:
od 8.00 do 12.30

Iskanje

© 2012 Mestna občina Celje