Here is a great website where you can find free website templates or buy professional joomla templates online.
NOVICE IN OBVESTILA

VDC Sonček dobil čudovite nove prostore


Celje, 28. junij 2019 – Varstveno – delovni center Sonček je danes dobil nove prostore na Ljubečni. Nove prostore so skupaj z enim izmed zadovoljnih uporabnikov centra odprli podžupan Vladimir Ljubek, državna sekretarka na Ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti gospa Breda Božnik in direktor Zveze Sonček gospod Iztok Suhadolnik.

Pred nekaj leti se je iz te hiše v nove prostore na OŠ Ljubečna preselil vrtec. Zgradba je bila prazna, zato smo se na Mestni občini Celje odločili, da jo damo v najem celjskemu Društvu cerebralne paralize Sonček, ki se je moralo izseliti iz stavbe na Gregorčičevi ulici.
Občina je hišo na Ljubečni temeljito prenovila in jo prilagodila invalidom. Obnova je stala 120.000 evrov. Sonček bo denar za najemnino, ki na mesec znaša nekaj več kot 1000 evrov, prejemal od ministrstva. Najemnina je v primerjavi z najemninami ostalih delovno varstvenih centrov po Sloveniji nizka.
Podžupan Mestne občine Celje Vladimir Ljubek je od odprtju povedal: »Vem, da so moji sodelavci delali s srcem in da so dali vse od sebe, da bi zgradba po prenovi ustrezala vsem normativom oziroma zahtevam,  in da bi se uporabniki tukaj prijetno počutili. Zelo sem bil vesel, ko so mi povedali, da so vas krajani sprejeli odprtih rok in da komaj čakajo, da postanete njihovi sosedi. Verjamem, da se bodo od vas, ki kljub zdravstvenim omejitvam znate poiskati svetle strani življenja, marsikaj naučili. Iskreno vam želim, da bi zgradba, v kateri smo se danes zbrali, postala vaš drugi dom. Želim vam, da bi se tukaj počutili varne, da bi bili ponosni na čudovite stvari, ki jih izdelujete in da bi se na zelenici pred zgradbo, ki je seveda v mestu niste imeli, znali sprostiti, uživati v naravi in si nabrati novih moči za premagovanje težav, s katerimi se morate zaradi invalidnosti spoprijeti. Zvezi Sonček ob tej priložnosti izrekam priznanje za neprecenljivo delo na področju usposabljanja, zaposlovanja in socialnega vključevanja oseb z invalidnostjo. Vsem skupaj želim, da bi  bili še naprej uspešni in da bi se na Ljubečni dobro počutili.«

soncek

Direktor Zveze Sonček Iztok Suhadolnik, državna sekretarka Breda Božnik in podžupan Vladimir Ljubek ob odprtju novih prostorov VDC Sonček na Ljubečni

Mestna občina Celje
Trg celjskih knezov 9
3000 Celje
10x10
telefon: 03 42 65 700
10x10
e-pošta:   mestna.obcina@celje.si
splet:   moc.celje.si
Uradne ure v mestni upravi
Mestne občine Celje
ponedeljek:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 15.00
sreda:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 16.30
petek:
od 8.00 do 12.30

Iskanje

© 2012 Mestna občina Celje