Here is a great website where you can find free website templates or buy professional joomla templates online.
NOVICE IN OBVESTILA

Mladi raziskovalci prejeli priznanja

Celje, 7. junij 2019 – V veliki dvorani Narodnega doma je bila včeraj  sklepna prireditev Mladi za Celje, na kateri sta podžupanja Breda Arnšek in predsednica Komisije Mladi za Celje Katja Esih podelili priznanja najboljšim mladim raziskovalcem Mestne občine Celje.


Mladi raziskovalci 1 Copy

V projektu, ki že 41 let poteka pod okriljem Mestne občine Celje, so letos poleg devetih celjskih osnovnih in sedmih srednjih šol sodelovale pridružene osnovne šole iz Rimskih Toplic, Šentjurja, Laškega, Braslovč, Radeč, Frankolovega in Vojnika. V Osrednji knjižnici Celje in na svetovnem spletu je 132 novih raziskovalnih nalog, od tega 74 osnovnošolskih in 58 srednješolskih. V projektu je sodelovalo 260 mladih raziskovalcev, njihovo delo pa je usmerjalo 109 mentorjev. Celje je mladim prijazna občina, kar potrjuje tudi certifikat, ki ga je mesto prejelo v letu 2015.Kot je na današnji podelitvi priznanj dejala podžupanja Breda Arnšek, si zelo prizadevamo,  da bi ustvarili okolje, v katerem se bodo mladi prijetno počutili in v katerem bodo imeli najboljše možnosti, da razvijejo svoje potenciale, poiščejo odgovore na različna vprašanja in premagujejo izzive.

Mladi raziskovalci 2 Copy

To je tudi namen mladinskega raziskovalnega dela. V Mestni občini Celje se lahko s ponosom pohvalimo, da imamo najdaljšo tradicijo načrtnega dela z mladimi na področju znanosti in razvoja v Sloveniji. V 41 letih je v okviru projekta Mladi za Celje nastalo več kot 4000 raziskovalnih nalog. Mnoge od njih so ponudile uporabne rešitve problemov in dobre ideje, ki so bile uresničene v praksi in so imele pozitiven vpliv na življenje in dogajanje v Celju. »Verjamem, da  ste v raziskovalna dela vložili veliko dela, energije in ustvarjalnosti, da je bilo marsikdaj naporno, vendar se vam je trud bogato obrestoval. Z raziskovanjem ste namreč nadgradili svoje znanje, se naučili razmišljati kritično in pridobili dragocene izkušnje«, je podžupanja dejala mladim raziskovalcem  in jim čestitala za odlično opravljeno delo.

Mladi raziskovalci 3 CopyMestna občina Celje
Trg celjskih knezov 9
3000 Celje
10x10
telefon: 03 42 65 700
10x10
e-pošta:   mestna.obcina@celje.si
splet:   moc.celje.si
Uradne ure v mestni upravi
Mestne občine Celje
ponedeljek:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 15.00
sreda:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 16.30
petek:
od 8.00 do 12.30

Iskanje

© 2012 Mestna občina Celje