Here is a great website where you can find free website templates or buy professional joomla templates online.
NOVICE IN OBVESTILA

Župan Bojan Šrot sprejel dijake in učitelje iz evropskega projekta Will To MotivatE(U)

Celje, 4. junij 2019 – Župan Bojan Šrot je danes v Narodnem domu sprejel dijake iz Islandije, Norveške, Italije, Hrvaške in Madžarske, ki jih v okviru dvoletnega evropskega strateškega projekta Will To MotivatE(U) gosti Gimnazija Celje Center. Namen projekta je spodbuditi dijake in učitelje k še bolj uspešnemu delu v šoli in izven nje, hkrati pa jih obvarovati pred vedno večjim problemom izgorelosti.

Sprejem Copy
Foto: Gimnazija Celje Center

Župan je dvajsetim dijakom in šestnajstim učiteljem iz partnerskih držav izrekel iskreno dobrodošlico v Celju. »Vedno znova smo veseli obiska mladih iz drugih držav, saj smo mesto, ki je zelo odprto za povezovanje, sodelovanje in spoznavanje drugih kultur. Celje ima prijateljske odnose s številnimi mesti po Evropi. Z nekaterimi smo uradno pobrateni, z drugimi gojimo neformalno prijateljstvo. Vselej pa se izkaže, da se v dobre odnose splača vlagati, saj človek s tem tudi veliko pridobi. Verjamemo, da takšne izmenjave širijo obzorja mladih ljudi in jim koristijo tudi kasneje v življenju«, je dejal župan Bojan Šrot. Poudaril je, da gre za odličen projekt in da je danes, ko so učenci in dijaki zelo obremenjeni, motivacija  resnično velikega pomena. Gostom je predstavil zgodovino našega knežjega mesta in med drugim tudi pomembnejše projekte, ki smo jih uresničili oziroma jim imamo v načrtu.
Projekt Will To MotivatE(U) traja od novembra 2018 do junija 2020. V njem sodelujejo srednje šole iz Neskupstaderja (Islandija), Odde (Norveška), Poggibonsija (Italija), Szegeda (Madžarska), Čakovca (Hrvaška) in Celja- Gimnazija Celje Center.  

Mestna občina Celje
Trg celjskih knezov 9
3000 Celje
10x10
telefon: 03 42 65 700
10x10
e-pošta:   mestna.obcina@celje.si
splet:   moc.celje.si
Uradne ure v mestni upravi
Mestne občine Celje
ponedeljek:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 15.00
sreda:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 16.30
petek:
od 8.00 do 12.30

Iskanje

© 2012 Mestna občina Celje