Here is a great website where you can find free website templates or buy professional joomla templates online.
NOVICE IN OBVESTILA

Slovesnost ob dnevu upora proti okupatorju

Celje, 25. april 2019  - V Parku svobode v Celju je bila danes ob 17. uri slovesnost ob državnem prazniku, dnevu upora proti okupatorju. Slavnostni govornik je bil generalni sekretar Zveze združenj borcev za vrednote  NOB Slovenije Aljaž Verhovnik, v kulturnem programu pa so sodelovali III. osnovna šola Celje, Glasbena šola Celje in MOPZ Pod gradom Celje. Dogodka so se udeležili tudi člani veteranskih organizacij in praporščaki.

Slovesnost Copy

»Državni praznik, dan upora proti okupatorju, je vsakoletna priložnost, da se Slovenci s ponosom ozremo v preteklost in poudarimo, da smo si z odporom prav partizanov priborili svobodo, na katerih je zgrajena nova in sodobna slovenska država. Zato nam svoboda ne sme biti samoumevna. Zanjo so bile mnoge žrtve, saj je druga svetovna vojna po splošnih ocenah terjala 60 milijonov življenj. Na Slovenskem okoli sto tisoč. Zato trdim, da je in mora biti dan upora proti okupatorju naš državni in nacionalni ponos. Je dokaz, da smo Slovenci kleni, požrtvovalni in vztrajni v boju za naše pravice. Kot majhen narod smo bili in bomo vedno na udaru. Zato naj nas dejanja prednikov, tistih, ki so storili nekaj več za preživetje našega naroda, zlasti pa partizanov, navdajajo z optimizmom in nam vlivajo upanje pri premagovanju vsakodnevnih ovir. Svobodo in mir moramo čuvati in biti tenkočutni do vsakih vnosov družbenega nemira in razprtij, ki lahko pripeljejo v vojne grozote«, je dejal slavnostni govornik Aljaž Verhovnik. 

Slovesnost 1 Copy

Povedal je tudi, da je dan upora proti okupatorju za Zvezo združenj borcev za vrednote NOB Slovenije najpomembnejši praznik, saj poudarja bistvo njenega delovanja. »Iz teh korenin je leta 1948 zrasla naša organizacija, ki je danes tudi največja veteranska organizacija v Sloveniji. Kljub na trenutke težkih in nam nenaklonjenih časov, se Zveza borcev trudi in želi ostati aktualna, predvsem pa videna in slišana v družbi, delovati kot motor moralnih in etičnih vrednot. Zato vzemimo časopis Svobodna beseda kot darilo ob našem najpomembnejšem državnem prazniku. Naj bo to še eden mejnik v zgodovini uspešnega delovanja naše borčevske organizacije. Bodimo ponosni in zgledni nosilci vrednot narodnoosvobodilnega boja. Ne pozabimo, da si narod sodbo piše sam. Zato odločno zavračajmo nasilje, hujskaštvo in vsako družbeno nestrpnost! Bodimo ponosni na partizanstvo in poskrbimo za prenos dediščine NOB na mlajše rodove. Odločno predstavljajmo sporočilo, da so partizani osvobodili domovino in da slovenske države ne bi imeli brez zmagovitega narodnoosvobodilnega boja«, je na današnji slovesnosti poudaril slavnostni govornik.   

Slovesnost 2 Copy

Mestna občina Celje
Trg celjskih knezov 9
3000 Celje
10x10
telefon: 03 42 65 700
10x10
e-pošta:   mestna.obcina@celje.si
splet:   moc.celje.si
Uradne ure v mestni upravi
Mestne občine Celje
ponedeljek:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 15.00
sreda:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 16.30
petek:
od 8.00 do 12.30

Iskanje

© 2012 Mestna občina Celje