Here is a great website where you can find free website templates or buy professional joomla templates online.
NOVICE IN OBVESTILA

Prostorska inštalacija krasi prenovljeni Muzejski trg

Celje, 12. april 2019 – Dijaki Srednje šole za gradbeništvo in varovanje okolja na Šolskem centru Celje so ob praznovanju Mestne občine Celje postavili zanimivo in izvirno prostorsko inštalacijo, ki bo do 26. aprila krasila naš prenovljeni Muzejski trg in mimoidoče spodbujala k razmisleku o medsebojnih odnosih in sožitju med ljudmi. Poimenovali so jo Gozd ljudi v svetu dreves. Z njo želijo opomniti naravi odtujenega sodobnega človeka, da so drevesa ravno tako kot ljudje živa bitja in da obstaja med gozdnim ekosistemom in človeško družbo presenetljivo veliko podrobnosti.  

Instalacija 4 Copy

Odprtja prostorske inštalacije se je udeležil tudi podžupan Vladimir Ljubek. »V današnjem času, ko se nove tehnologije razvijajo z bliskovito hitrostjo in prinašajo velike spremembe na vseh področjih našega življenja, je ta tema še posebej pomembna«, je  zbranim dejal podžupan. »Če se bomo sami pri sebi odločili, kakšen bo naš odnos do sveta in katere vrednote bomo postavili na prvo mesto, nas hitro razvijajoča digitalizacija ne bo oddaljila drug od drugega. Naše življenje bo lepše in bolj polno, če bomo sodelovali, si pomagali in če bomo znali priskočiti na pomoč tistim, ki so v stiski in nas potrebujejo. Zaradi vsakodnevnih skrbi se zgodi, da včasih na to preprosto  pozabimo, zato je prav, da nas kdo opomni, kaj je v življenju resnično pomembno. Že sami ste v opisu projekta lepo zapisali, da tako kot imajo v gozdu svojo nalogo šibka drevesa, odmrla debla in trhli štori, imajo svoje poslanstvo v človeški družbi tudi nemočni, ostareli in drugačni«, je med drugim poudaril podžupan Vladimir Ljubek.

Instalacija 3 Copy

Dijaki Srednje šole za gradbeništvo in varovanje okolja že peto leto zapored s svojimi  izvirnimi prostorskimi inštalacijami bogatijo program dogodkov, ki jih pripravljamo ob občinskem prazniku. Leta 2015 so v Mestnem parku postavili prostorsko inštalacijo Hiše hodijo. Leto kasneje so pri fontani in glasbenem paviljonu v Mestnem parku postavili inštalacijo "Sodobni spomini na bleščečo preteklost parka", predlani, ob obeležitvi Plečnikovega leta, so pri Plečnikovi banki na Stanetovi ulici sprehajalcem ponudili možnost, da z višine občudujejo vedute mesta, lani, ob 100 -letnici Cankarjeve smrti, pa so na Savinjskem nabrežju ob mestni plaži postavili leseno arhitekturno inštalacijo "Sto klafter debel, sto klafter visok". 

Instalcija 6 Copy

Srednja šola za gradbeništvo in varovanje okolja na tak način postaja prepoznavna kot šola, ki daje velik poudarek arhitekturi ter oblikovanju in se pri tem vključuje v življenje v mestu. Po drugi strani s svojimi inštalacijami daje mestu ob občinskem prazniku čudovito darilo. Gre za urban projekt, ki mimoidoče nagovarja s svojo sporočilno vrednostjo in ga vsako leto pričakujemo z velikim z zanimanjem. Vedno znova nas presneti in navduši, zato je podžupan dijakom in učiteljem izrekel iskreno priznanje za njihovo delo. 

Instalacija 1 Copy

Mestna občina Celje
Trg celjskih knezov 9
3000 Celje
10x10
telefon: 03 42 65 700
10x10
e-pošta:   mestna.obcina@celje.si
splet:   moc.celje.si
Uradne ure v mestni upravi
Mestne občine Celje
ponedeljek:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 15.00
sreda:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 16.30
petek:
od 8.00 do 12.30

Iskanje

© 2012 Mestna občina Celje