Here is a great website where you can find free website templates or buy professional joomla templates online.
NOVICE IN OBVESTILA

Parkiranje za Rimljanko bo odslej zaradi zagotavljanja varnosti prepovedano

Celje, 12. april 2019  -  Na Mestni občini Celje si že več let prizadevamo, da bi celovito uredili območje dvorišča za zgradbo Rimljanke na Savinovi ulici. Večji del dvorišča je v lasti občine, drugi del pa v lasti zasebnikov, ki so nas pred časom opozorili, da so postale razmere zaradi neurejenega parkiranja nevzdržne. Na tem dvorišču namreč parkirajo tudi tisti ostali, ki z avtomobili zasedajo intervencijsko pot in stanovalcem otežujejo vhod v zgradbe. 

Parkirie 1

Da bi zagotovili varnost, večji red in primerne razmere za bivanje in poslovne dejavnosti, smo se odločili, da na tem območju začasno spremenimo prometni režim. Postavili smo ustrezno prometno signalizacijo, predvidoma že danes pa bomo s postavitvijo stebričkov in snemljive verige tudi fizično onemogočili parkiranje. Del zemljišča, ki je v občinski lasti, bomo ogradili tudi z mrežo. Občanke in občane, ki so doslej parkirali za Rimljanko, prosimo, naj upoštevajo nov prometni režim in naj našo odločitev, ki je usmerjena k zagotavljanju varnosti, sprejmejo z razumevanjem.   
Parkiranje bo prepovedano toliko časa, dokler celostno ne uredimo območja. Vsem (etažnim) lastnikom nepremičnin, ki so zajete v predvideno obnovo, smo predstavili načrt ureditve in jih pozvali k brezplačnemu prenosu zemljišča na Mestno občino Celje. Po našem mnenju bi na tak način najhitreje in najlažje uredili parkirni režim in obnovili dvorišče ter dovozno pot, (etažni) lastniki pa bi se izognili sofinanciranju obnovitvenih del, hkrati pa bi obdržali pravico do pridobitve dovolilnic za trajno parkiranje. Pričakujemo, da se bodo lastniki pozitivno odzvali na našo pobudo in da bomo z deli začeli še letos. Na tem območju želimo urediti 16 parkirnih mest. Zabojnike, v katere stanovalci in najemniki s tega območja zdaj odlagajo odpadke, nameravamo umakniti in namestiti novo zbirno mesto za odpadke. 

Mestna občina Celje
Trg celjskih knezov 9
3000 Celje
10x10
telefon: 03 42 65 700
10x10
e-pošta:   mestna.obcina@celje.si
splet:   moc.celje.si
Uradne ure v mestni upravi
Mestne občine Celje
ponedeljek:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 15.00
sreda:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 16.30
petek:
od 8.00 do 12.30

Iskanje

© 2012 Mestna občina Celje