Here is a great website where you can find free website templates or buy professional joomla templates online.
NOVICE IN OBVESTILA

KolesCE v Celju ima že več kot 2500 registriranih uporabnikov

Celje, 3. april 2019 – Javni sistem izposoje koles (KolesCE), ki se je izkazal za odlično pridobitev, ima že več kot 2500 registriranih uporabnikov. V marcu smo zabeležili okoli 2200 najemov, kar je 950 več kot mesec prej. Zaradi lepega vremena se je povečalo tudi število novih registracij. Marca smo jih zabeležili 141, februarja pa 99. Od 13. septembra lani, ko smo uvedli sistem javne izposoje koles, pa do konca marca so uporabniki skupaj prekolesarili že 11.000 kilometrov.  

FB 1 Copy

Kot je znano, imajo občani in obiskovalci Celja na voljo 66 klasičnih in 34 električnih koles, ki si jih lahko izposodijo na 17 postajah javnega sistema. Za naložbo, vredno 460.000 evrov, je MOC prejela 80 odstotkov nepovratnih evropskih sredstev. Letos načrtujemo nakup 40 dodatnih električnih koles in postavitev štirih postaj na območju parkirišča Spodnji grad, Rakušev mlin, Zagrad in Kladivar. 
V Celju kolesarjenju namenjamo veliko pozornost, saj se zavedamo, da že nekaj časa ni več samo rekreacijska dejavnost, temveč se vse bolj uveljavlja kot vsakdanje sredstvo za premagovanje razdalj. Je poceni, prijazno naravi, zdravo in v primerih, ko so na cesti prometni zastoji, tudi hitrejše. Ureditev kolesarskih povezav do sosednjih občin in ureditev mreže kolesarskih povezav v MOC sta zato med našimi prednostnimi nalogami. 
Kljub temu, da je kolesarska infrastruktura v mestu v veliki meri že zgrajena, še vedno obstaja veliko možnosti za izboljšave in dograditev manjkajočih kolesarskih povezav. Da bi kolesarjem omogočili udobno in varno vožnjo, nameravamo nekatere obstoječe odseke obnoviti, zgraditi okoli 30 kilometrov novih kolesarskih povezav in vse skupaj povezati v sklenjeno kolesarsko omrežje. Po zaključku del bo mreža kolesarskih povezav skupaj z že obstoječimi dolga okoli 64 kilometrov. Z ureditvijo mreže kolesarskih povezav bomo občankam in občanom omogočili, da se bodo lahko s kolesom varno in hitro odpeljali iz stanovanjskih sosesk do javnih ustanov, športno rekreacijskih objektov, nakupovalnih središč in starega mestnega jedra. 
Projekt Ureditev mreže kolesarskih povezav v MOC predvideva izgradnjo 44 novih odsekov kolesarskih poti, postavitev šestih informacijskih tabel z vrisanimi kolesarskimi potmi in turističnimi točkami za dodatno spodbujanje trajnostne mobilnosti, postavitev treh števcev kolesarjev in treh servisnih stojal. Naložba je ocenjena na nekaj manj kot 2.5 milijona evrov. Mestna občina Celje je nekaj več kot milijon evrov že zagotovila v proračunu, preostali denar pa naj bi prejela od države in evropskih skladov, ki sofinancirajo operacije trajnostne mobilnosti z mehanizmom celostnih teritorialnih naložb. Iz teh skladov pričakujemo tudi sofinanciranje izgradnje severne vezne ceste skupaj z ureditvijo infrastrukture za pešce in kolesarje.

Odsek nove kolesarske steze Celje Lako Copy

V okviru projekta Regijske kolesarske poti v sodelovanju z občinami Štore, Šentjur, Laško in Žalec trenutno urejamo zemljišča in dokumentacijo za izdelavo projektov, ki bodo podlaga za pridobitev gradbenega dovoljenja. Projekt v sodelovanju z občinami vodi Direkcija RS za infrastrukturo. Izgradnja regionalne kolesarske povezave Celje–Vojnik–Dobrna bo stala dobrih šest milijonov evrov. Večino denarja bo zagotovila država, Mestna občina Celje pa nekaj več kot 96.000 evrov. Za izgradnjo kolesarske povezave do Žalca bo MOC prispevala nekaj manj kot 76.000 evrov, za povezavo do Laškega pa nekaj več kot 37.000 evrov.
Nov odsek kolesarske steze, ki je zgrajena od čistilne naprave v Tremarjih do Rifengozda, je za vse ljubitelje kolesarjenja velika pridobitev. Da bi občane spodbudili k kolesarjenju, bodo  Mestna občina Celje, Občina Laško in Kolesarski klub Laško prihodnjo soboto, 13. aprila, organizirali pomladno kolesarjenje Celje-Laško-Rimske Toplice. Istega dne bodo predstavniki Mestne občine Celje, Občine Laško, Ministrstva za infrastrukturo in Direkcije RS za infrastrukturo uradno predali namenu  tudi novo, 92 metrov dolgo, jeklena brv čez Savinjo. 

Mestna občina Celje
Trg celjskih knezov 9
3000 Celje
10x10
telefon: 03 42 65 700
10x10
e-pošta:   mestna.obcina@celje.si
splet:   moc.celje.si
Uradne ure v mestni upravi
Mestne občine Celje
ponedeljek:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 15.00
sreda:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 16.30
petek:
od 8.00 do 12.30

Iskanje

© 2012 Mestna občina Celje