Here is a great website where you can find free website templates or buy professional joomla templates online.
NOVICE IN OBVESTILA

Stari grad Celje bo jutri zasijal v modri barvi

Celje, 1. april 2019 – Stari grad Celje bo jutri, ob svetovnem dnevu zavedanja o avtizmu, zasijal v modri barvi. Na Mestni občini Celje se bomo s tem pridružili tradicionalnemu dogodku, s katerim želi Zveza NVO za avtizem Slovenije ozavestiti družbo o razumevanju oseb z avtizmom in varovanju njihovih človekovih pravic. 

Stari grad Celje Copy

Po podatkih zveze se njihovemu pozivu k razsvetlitvi javnih zgradb v modro barvo, vsako leto odzove več občin. Lani so poleg celjskega gradu v modri barvi zasvetili tudi ljubljanski grad, Dvorec Novo Celje v Žalcu, Mestna hiša v Novi gorici in še številne druge pomembne  javne zgradbe po vsej Sloveniji. Enako je v tujini, kjer se v modro odenejo Empire State Building v New Yorku, Willis Tower v Chicagu, CN Tower v Torontu, Niagarski slapovi v Kanadi … 
Osebe z avtizmom so lahko zelo kreativne, vendar potrebujejo veliko razumevanja, podpore in primerno obravnavo, da lahko aktivno družbeno participirajo. V  Zvezi NVO za avtizem opozarjajo, da so jim v naši družbi te pravice velikokrat kršene, zato se na Mestni občini Celje jutrišnjemu dogodku pridružujemo v želji, da bi država ustvarila pogoje, ki bi vsem obolelim zagotavljali dostojno življenje in enake možnosti za sobivanje v družbi.    

Mestna občina Celje
Trg celjskih knezov 9
3000 Celje
10x10
telefon: 03 42 65 700
10x10
e-pošta:   mestna.obcina@celje.si
splet:   moc.celje.si
Uradne ure v mestni upravi
Mestne občine Celje
ponedeljek:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 15.00
sreda:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 16.30
petek:
od 8.00 do 12.30

Iskanje

© 2012 Mestna občina Celje