Here is a great website where you can find free website templates or buy professional joomla templates online.
NOVICE IN OBVESTILA

Prireditve ob svetovnem dnevu zdravja desetič v Celju

Celje, 27. marec 2019 - Podžupanja Mestne občine Celje Breda Arnšek in koordinatorica projekta Celje – zdravo mesto prim. Jana Govc Eržen, dr. med. sta na novinarski konferenci predstavili letošnje aktivnosti ob svetovnem dnevu zdravja, vključenost mesta Celje v mrežo zdravih mest in govorili o pomenu ozaveščanja občank in občanov o zdravem načinu življenja.

Celje se je prizadevanju za zdravje v urbanem okolju pridružilo zelo hitro. Začetki projekta Celje - zdravo mesto segajo v leto 1991. Z namenom izvajanja aktivnosti politike zdravih mest je bila ustanovljena Projektna pisarna Celje Zdravo mesto.
V Celju smo lahko zadovoljni z doseženim. Kljub nezavidljivi dediščini, ki je  posledica dolgotrajnega onesnaževanja okolja, so se razmere v Celju kar se tiče zdravja prebivalstva in kakovosti življenja stalno izboljševale. K temu prispevajo tudi projekti kot so Celje zdravo mesto, zdrave šole, zdrav vrtec. Razvijamo programe, ki so namenjeni tudi odraslim prebivalcem, še zlasti tistim, ki so  zdravstveno posebej ogroženi. Celje je eno od treh okolij, kjer so bil ustanovljen center za krepitev zdravja v okviru zdravstvenega doma.

Leta 2010 smo v okviru projekta Celje – zdravo mesto prvič obeležili svetovni dan zdravja. Na osrednji slovenski prireditvi v Celju so župani številnih slovenskih mest podpisali izjavo in zavezo za boljše zdravje v urbanem okolju. Od takrat naprej vsako leto ob svetovnem dnevu zdravja izvajamo številne aktivnosti z namenom promocije zdravega načina življenja v mestu. Temelj prijazne, dobro delujoče, zdrave občine/lokalne skupnosti so zdravi in zadovoljni ljudje, zato svojo vlogo pri ozaveščanju ljudi o zdravju in zdravem načinu življenja jemljemo zelo resno.
Sodelovanje v projektu Zdrava mesta  ima za Celje številne pozitivne vplive. Sodelovanje z drugimi mesti, ki so se tudi priključila gibanju Zdrava mesta ter izmenjava izkušenj, prenos dobrih praks med mesti ter sodelovanje na konkretnih projektih ima izredno pozitiven vpliv na razvoj projektov in hitrejše približevanje kvalitetam zdravega mesta.

Tudi šport je tesno povezan z zdravjem in zato bomo tudi letos organizirali Mesec športa, tokrat bo potekal od 5. maja so 2. junija 2019. Že zdaj občanke in občane vabimo, da izkoristijo to priložnost in obiskujejo številne brezplačne športne aktivnosti, pa tudi tekmovalne prireditve, ki jih pripravljamo skupaj s Športno zvezo Celje.

Program prireditev ob svetovnem dnevu zdravja

svetovni dan zdravja
Prim. Jana Govc Eržen, koordinatorica projekta, in podžupanja Breda Arnšek
Foto: Gregor Katič

Mestna občina Celje
Trg celjskih knezov 9
3000 Celje
10x10
telefon: 03 42 65 700
10x10
e-pošta:   mestna.obcina@celje.si
splet:   moc.celje.si
Uradne ure v mestni upravi
Mestne občine Celje
ponedeljek:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 15.00
sreda:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 16.30
petek:
od 8.00 do 12.30

Iskanje

© 2012 Mestna občina Celje