Here is a great website where you can find free website templates or buy professional joomla templates online.
NOVICE IN OBVESTILA

Na Muzejskem trgu smo končali z izgradnjo podzemnega objekta in ga povezali s Staro grofijo  

Celje, 23. marec 2019 – Mestna občina Celje je zgradila podzemni objekt za zaščito arheoloških ostalin, ga z dvema podzemnima hodnikoma povezala s kletjo Stare grofije in s tem zaključila nekaj več kot 1,5 milijona evrov celovito obnovo Muzejskega trga. Ko bodo zaključena tudi restavratorska dela, bomo razstavo dragocenih arheoloških najdb, ki pričajo o bogati zgodovini našega mesta, odprli za javnost. Odlično ohranjene freske, ki so jih arheologi  med obnovo trga odkrili v kompleksu rimskodobne vile, so izjemne in zelo redke, zato verjamemo, da bodo privabljale številne domače in tuje turiste. 


Obnovljen Muzejski trg 1 Copy
Foto: Matej Novak, Razvojni center Planiranje

Z obnovo Muzejskega trga, ki je v celoti zavarovan kot arheološki in naselbinski spomenik, smo začeli leta 2017. Obnovili smo celotno gospodarsko infrastrukturo, položili nove tlake in namestili novo urbano opremo ter javno razsvetljavo. Postavili smo pitnik, posadili nova drevesa in pred kratkim namestili tudi podzemne zbiralnike komunalnih odpadkov. Obnovili smo 2873 kvadratnih metrov trga, mu vrnili nekdanji ugled, atraktivnost in s tem poudarili njegovo zgodovinsko vrednost. Hkrati smo uredili tudi približno 800 kvadratnih metrov trga Na okopih, kjer smo uredili manjše parkirišče in skladno z zahtevami celjske območne enote Zavoda za varstvo kulturne dediščine Slovenija zgradili opečni zid. Ta razmejuje parkirišče in prehod, ki Gosposko ulico povezuje s Savinjskim nabrežjem. 


Obnovljen Muzejski trg 2 Copy

Celovita obnova Muzejskega trga in dela trga Na okopih je skupaj z arheološkimi raziskavami stala nekaj več kot milijon, izgradnja podzemnega objekta s hodnikoma in arheološkimi raziskavami pa nekaj več kot pol milijona evrov. Denar je Mestna občina Celje zagotovila v občinskem proračunu.   


Obnovljen Muzejski trg 3. Copy

Mestna občina Celje
Trg celjskih knezov 9
3000 Celje
10x10
telefon: 03 42 65 700
10x10
e-pošta:   mestna.obcina@celje.si
splet:   moc.celje.si
Uradne ure v mestni upravi
Mestne občine Celje
ponedeljek:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 15.00
sreda:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 16.30
petek:
od 8.00 do 12.30

Iskanje

© 2012 Mestna občina Celje