Here is a great website where you can find free website templates or buy professional joomla templates online.
NOVICE IN OBVESTILA

Z združenimi močmi do čistejšega okolja 

Celje, 15. marec 2019 –Globalno stavko proti podnebnim spremembam, ki jo je v Ljubljani organizirala organizacija Mladi za podnebno pravičnost, so podprli tudi dijaki Gimnazije Center Celje, ki so se danes pred zgradbo občinske uprave srečali s podžupanjo Bredo Arnšek in višjo svetovalko na Oddelku za okolje in prostor ter komunalo Nino Mašat Strle. Izročili so jima dokument, v katerem so strnili zahteve in predloge mladih  za izboljšanje okoljske problematike in GCC stekleničko, ki so se je na gimnaziji domislili pred enim letom in z njo uspešno zmanjšali uporabo plastične embalaže.

Mladi in okolje 3 Copy

Na Mestni občini Celje podpiramo vse aktivnosti in projekte, ki zagotavljajo čistejše okolje. Veseli smo, da si tudi mladi po vseh svojih močeh prizadevajo, da se preoblikujemo v brezoglično družbo, saj je to edina prava pot, če želimo biti odgovorni do sebe in generacij, ki prihajajo za nami. Kot je dejala podžupanja, si želimo tudi sodelovanja z mladimi, saj bomo z združenimi močmi uspešnejši.

Mladi in okolje 2 Copy

Da bi bilo naše mesto čistejše in varnejše, smo naš razvoj že pred leti usmerili v trajnostno mobilnost. S ponosom se lahko pohvalimo, da so projekti, ki smo jih že uresničili, med občani zelo dobro sprejeti. Lani smo denimo uvedli KolesCE in javni potniški promet, ki so ga mladi danes zelo pohvalili. Zgradili smo okolju prijazno CNG-polnilnico za stisnjen zemeljski plin, kjer se polnijo novi avtobusi, in postavili več polnilnih postaj za električne avtomobile. Še letos naj bi začeli graditi sistem P+R (parkiraj avto in presedi na kolo) in urejati del Lilekove in Gubčeve ulice, da bosta prijaznejši in varnejši za pešce in kolesarje. Zgraditi nameravamo okoli 30 kilometrov novih kolesarskih poti za udobno in varno kolesarjenju po Celju in urediti kolesarske povezave do sosednjih občin. Prizadevamo si, da bi država z izgradnjo obvoznice mesto rešila tranzitnega prometa in med drugim skrbimo za mestne gozdove in urejene zelene površine, ki so pljuča našega mesta.  

Mladi in okolje 1 Copy
Podžupanja  je mladim predstavila omenjene projekte in jih povabila na sestanek, na katerem jim bodo strokovne službe predstavile vse načrte na področja varovanja okolja. Obljubila je, da bo dokument z zahtevami oziroma predlogi, ki ji ga je v imenu dijakov in gimnazije izročil predsednik Dijaške skupnosti GCC Matjaž Korenak, predala županu Bojanu Šrotu.    
    

Mestna občina Celje
Trg celjskih knezov 9
3000 Celje
10x10
telefon: 03 42 65 700
10x10
e-pošta:   mestna.obcina@celje.si
splet:   moc.celje.si
Uradne ure v mestni upravi
Mestne občine Celje
ponedeljek:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 15.00
sreda:
od 8.00 do 11.00 in od 12.00 do 16.30
petek:
od 8.00 do 12.30

Iskanje

© 2012 Mestna občina Celje